Valioliigassa nähdään sunnuntaina odotettu taisto, kun Liverpool isännöi Manchester Unitedia Anfieldilla.

Vielä viime kaudella Liverpool oli täysin ylivoimainen Unitedia vastaan. Se voitti manchesterilaiset ensin vieraissa 5-0 ja myöhemmin kotikentällään 4-0.

Manchester United on kuitenkin noussut tällä kaudella uuteen lentoon kesällä nimitetyn managerinsa Erik ten Hagin johdolla, kun taas Liverpoolilla on vaikea kausi meneillään.

United voitti Liverpoolin syksyllä 2-1, ja se on kerännyt kymmenen pistettä enemmän kuin Anfieldin isännät tällä kaudella.

Liverpoolin ja Manchester Unitedin kohtaamisessa nähdään todennäköisesti myös kaksinkeskeinen kamppailu puolustaja Trent Alexander-Arnoldin ja hyökkääjä Marcus Rashfordin välillä.

Kummatkin ovat omina kasvatteina huippusuosittuja pelaajia omissa seuroissaan, ja heidän henkilökohtaiset edesottamuksensa kuvastavat hyvin Liverpoolin ja Unitedin tämänhetkistä tilannetta. Rashford, 25, on ollut muun manchesterilaisjoukkueen tavoin hurjassa vireessä viime aikoina, kun taas Alexander-Arnold, 24, ja Liverpool ovat saaneet kritiikkiä esityksistään.

Englannin maajoukkueessa he ovat pelanneet yhdessä kymmenen ottelua voittaen niistä yhdeksän ja häviten vain yhden. Vastakkain Alexander-Arnold ja Rashford ovat olleet kahdeksan kertaa, joista kummallekin on kirjattu kolme voittoa ja kaksi tasapeliä.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

UtdChronicle

@UtdChronicle
Marcus Rashford has been nominated for February’s Premier League POTM 👏🏼

Rashfordia on viime aikoina kuvailtu jopa Euroopan kuumavireisimmäksi pelaajaksi hänen maalitehtailunsa ansiosta. Alexander-Arnold tietää, että hänellä riittää sunnuntaina tekemistä maajoukkuekaverinsa puolustamisessa.

– Ainoa asia, joka on todella muuttunut, on se, että hän on tehnyt paljon enemmän maaleja viime aikoina, mutta hän on sama pelaaja [kuin ennenkin]. Hän on aina uhka, ja olen varma, että hän on uhka myös sunnuntaina, kommentoi Alexander-Arnold Sky Sportsille.

– Siitä tulee kova peli, mutta odotan sitä innolla ja siitä tulee hyvä testi.

– On vaikeaa [pysäyttää Rashford]. Hän on pelaaja, jolla on paljon aseita arsenaalissaan, mutta uskon, että siitä tulee enemmänkin joukkueiden välinen taisto. Se ei tule olemaan vain yksi vastaan yksi -juttu.

– Heillä on hyökkäyssuuntaan muutakin kuin Marcus. Se on joukkueesta kiinni, ja minua kiinnostaa vain se, että meidän joukkueemme voittaa sunnuntaina.

Viikonloppuun lähdettäessä Manchester United on Valioliigassa kolmantena ja Liverpool kuudentena.

Valioliiga sijat 1-7
#JoukkueOVTHMP
1Arsenal28223366-2669
2Manchester City Man City27194467-2561
3Manchester United Man Utd26155641-3550
4Tottenham28154952-4049
5Newcastle261211339-1947
6Liverpool26126847-2942
7Brighton25126746-3142