Fantasy Premier Leaguessa peliviikon neljä lähestyessä käydään läpi peliviikon kolme onnistujia ja joukkueita sekä pelaajia, joita kannattaa pitää silmällä. Tekstin lopussa analysoidaan myös toimituksen viikon neljä joukkue.

Peliviikko 3

Manchester City voitti Sheffield Unitedin vieraissa 2-1. Pep Guardiolan ruletti pyörii sairaalastakin käsin, ja kaksi ensimmäistä peliä aloittanut Phil Foden löysi itsensä vaihdosta. Foden onnistui tästä huolimatta kirjauttamaan itselleen syötön Rodrin voittomaaliin. Erling Haaland epäonnistui rangaistuspotkussa, mutta tämä ei vaikuta hänen asemaansa pilkkujen vetäjänä.

Julián Álvarez aloitti jälleen, mutta tulevaisuudessa myös argentiinalainen joutunee rotaation alle. Kaksi varmaa avaajaa Citystä ovat Erling Haaland sekä Ederson. Edersonin hankintaan kannattaa suhtautua varauksella, ja jos maalivahtisi ei ole Jordan Pickford tai Sam Johnstone, ei vaihdon käyttäminen maalivahtiin pitäisi olla prioriteetti numero yksi.

Arsenal pelasi Fulhamin kanssa tasan 2-2. FPL-managerien helpotukseksi Bukayo Saka ampui rangaistuspotkun tällä kertaa. Gabriel Martinelli näytti jälleen alakuloiselta, ja armon aika alkaa olla käytetty. Gabriel ei avannut taaskaan, ja brasilialainen katsoi koko pelin penkiltä.

Gabriel on kokenut jo kaksi hinnanalennusta eikä kolmatta kannata jäädä odottelemaan. Looginen vaihtoehto olisi William Saliba, mutta Arsenal näytti viikonlopun pelissään haavoittuvaiselta. Muina vaihtoehtoina voidaan pitää Newcastlen Sven Botmania tai Aston Villan Matty Cashia.

Newcastle onnistui häviämään vajaamiehiselle Liverpoolille kotonaan 1-2. Anthony Gordon viimeisteli Newcastlen ainokaisen, ja onkin seuraamisen arvoinen pelaaja vain £5,5 miljoonan hintalapulla. Alexander Isak, £7,1 miljoonaa, on yksi vaihtoehto, mutta peliminuutit ovat jokseenkin riski. Isak on tullut joka pelissä pois noin vartin ollessa jäljellä pelikellossa.

Trent Alexander-Arnoldin omistajat voivat olla huolissaan. TAA:n peliesitykset ovat jättäneet toivomisen varaa, ja vaihto Chelsean Ben Chilwelliin näyttääkin loogiselta valinnalta. Englantilaiselle voi antaa vaihtoehtoisesti vielä yhden pelin aikaa Aston Villan saapuessa Anfieldille.

Chelsea voitti Lutonin näytöstyyliin 3-0. Raheem Sterling pelasi upean ottelun tehden kaksi maalia. Sterlingin hintalappu, £7,1 miljoonaa, on edullinen mikäli laituri jatkaa alkukauden virettään. Sterling ottaa keskimäärin peliä kohden boksissa 14,5 kosketusta, mikä kertoo että Sterling pääsee oikeille alueille.

Nicolas Jackson onnistui maalinteossa, ja kärki onkin hyvä vaihtoehto João Pedron omistajille. Myös Ollie Watkinsin vaihtaminen Jacksoniin voidaan oikeuttaa Chelsean erinomaisen ottelusuman vuoksi. Malo Gusto, £4,1 miljoonaa, syötti molemmat Sterlingin maalit, mutta Reece Jamesin tullessa todennäköisesti takaisin peliviikolle viisi Gustosta on iloa mitä todennäköisimmin vain seuraavaksi viikoksi.

Manchester United voitti Nottingham Forestin vaivalloisesti kotonaan 3-2. Positiivista olivat sekä Bruno Fernandesin että Marcus Rashfordin hyökkäyspään tehot. Kummallekin kannatti siis antaa vielä yksi peli. United näytti muuten melko huteralta etenkin alakerrassa. Managerit, jotka eivät saa parempaa vastinetta vaihdoilleen, harkitsevat todennäköisesti André Onanan vaihtamista esimerkiksi Edersoniin.

Tottenham voitti Bournemouthin vieraissa 2-0 Destiny Udogien ja James Maddisonin säkenöidessä. Maddison teki joukkueensa ensimmäisen maalin Udogien syöttäessä toisen. Udogie pelaa hyvin korkealla vasemmalla laidalla, ja hyökkäyspään tehojen saaminen lienee tulevaisuudessakin todennäköistä.

Tottenham on näyttänyt Ange Postecogloun alaisuudessa hyökkäävältä ja organisoidulta nipulta. Lisäksi seuraavat kaksi peliä ovat Tottenhamille hyvin suotuisat, ja joukkueelta voidaankin odottaa lisää maaleja ja nollapelejä.

Muissa otteluissa West Ham voitti Brightonin 3-1. Jarrod Bowen on noussut yhä useamman managerin ajatuksiin tehtailtuaan viime pelissä tehot 1+1. Maalivahti Alphonse Areola on aloittanut kauden upeasti, ja onkin paras vaihtoehto alle £4,5 miljoonan kassareista.

João Pedron omistajat kokivat kovia hyökkääjän aloittaessa toista ottelua putkeen penkillä. Brasilialaisen myyminen voi olla paras vaihtoehto Brightonin otteluohjelman kääntyessä hankalammaksi. Myös Pervis Estupiñánin myyntiä kannattaa todella harkita. Rahan voi saada paremmin käytettyä £4,6 miljoonaa maksavaan Matty Cashiin, joka vaikuttaa tällä hetkellä yhtä hyökkäävältä kuin Estupiñán. Toinen vaihtoehto on Ben Chilwell, mikäli englantilaista ei vielä omista ja rahaa löytyy pankista.

Brentford ja Crystal Palace pelasivat vastakkain, lopputuloksena 1-1. Eberechi Ezen omistajat ovat olleet hyvin epäonnekkaita. Ezen data antaa odottaa 1,75 hyökkäyspään tehomerkintää, mutta pisteet ovat karttaneet englantilaista.

Palace pelaa kotona Wolvesia vastaan, joten pelaajan pitäminen voi kannattaa vielä yhden viikon. Toisaalta Bryan Mbeumo on parempi valinta keskikentälle datan valossa, ja jos rahaa löytyy voi nyt olla oikea aika tehdä vaihto. Mbeumon hinta on tällä hetkellä jo £6,8 miljoonaa, ja Brentford kohtaa seuraavassa ottelussaan Bournemouthin.

Toimituksen joukkue peliviikolle 4

Maalissa aloittaa Onanan sijasta Alphonse Areola, jonka West Ham kohtaa Lutonin vieraissa. Areola on pelannut erinomaisen alkukauden, eikä Man Unitedin uskota pitävän nollia Arsenalia vastaan.

William Saliba putoaa samasta syystä penkille. Levi Colwillin sekä Udogien ottelut ovat lähtökohtaisesti helpommat, ja Estupiñánilta voidaan toivoa parhaassa tapauksessa tehomerkintää hyökkäyspäässä.

Keskikentältä jo aiemmin mainittu Gabriel Martinelli on tehnyt tilaa James Maddisonille. Tottenhamin seuraavat kaksi ottelua ovat erinomaiset, ja joukkueen hyökkäyspeli pyörii hyvin vahvasti Maddisonin ympärillä. Muu nelikko pysyy vielä koskemattomana. 

Hyökkäyksessä pelaavat jälleen Erling Haaland ja Ollie Watkins. Haaland ottaa tuttuun tapaan kapteenin nauhan itselleen. Fulhamin puolustus on liigan huonoin datan valossa, ja Haaland ei ole näyttänyt hyytymisen merkkejä.

Ollie Watkinsin paikalla voisi pelata myös Nicolas Jackson, mutta johtuen Martinellin huonosta vireestä oli Maddisonin hankinta korkeammalla prioriteettilistalla. Lisäksi Watkins on kirjannut jokaisessa pelaamassaan pelissä syötön, joten mikään kiire ei Watkinsin suhteen ole. Aston Villan otteluohjelma kääntyy helpompaan suuntaan Liverpool-ottelun jälkeen, ja englantilaisen pitäminen säästää todennäköisesti yhden vaihtotapahtuman tulevaisuudessa.

Iisakki Lehtonen