Manchester Unitedin laitahyökkääjä Alejandro Garnacho saattaa saada pelikiellon sosiaalisen median julkaisustaan koskien joukkuekaveriaan André Onanaa, kertoo Athletic.

United voitti tiistaina FC Kööpenhaminan Mestarien liigassa 1-0, kun Onana, 27, torjui pelin viimeisellä minuutilla rangaistuspotkun.

Garnacho, 19, lisäsi pelin jälkeen sosiaaliseen mediaan kuvan, jossa Onana juhlii joukkuekaveriensa ympäröimänä. Julkaisu herätti ennen poistamistaan huomiota, koska argentiinalaislaituri lisäsi sen tekstisaatteeksi kaksi gorilla-hymiötä.

Englannin jalkapalloliitto (FA) on pyytänyt Garnacholta selitystä julkaisuun.

Onana otti itse tapaukseen kantaa torstai-iltana ja puolusti joukkuekaveriaan.

– Ihmiset eivät voi valita, mistä minun pitäisi loukkaantua. Tiedän tarkalleen, mitä Alejandro Garnacho tarkoitti: voimaa ja vahvuutta. Tämän asian ei pitäisi mennä pidemmälle, kirjoitti Onana X:ssä.

Cavanin tapaus

Manchester Unitedin entinen hyökkääjä Edinson Cavani sai vuonna 2020 FA:lta kolmen ottelun pelikiellon ja 100 000 punnan sakot somekommentistaan.

Uruguaylaiskärki myönsi rikkoneensa FA:n sääntöjä, kun hän julkaisi Instagramissa kuvan, jossa hän kiitti ystäväänsä onnitteluista tekstisaatteella: ”Gracias negrito”. Suomennettuna ”negrito” tarkoittaa pientä mustaa poikaa, mutta Etelä-Amerikassa sitä käytetään hellittelynimenä. Negrito-sanan käyttö tulkittiin Cavanin tapauksessa rasistiseksi.

FA totesi tuolloin, että Cavani ”oli osoittanut aitoa katumusta” eikä ”voinut tietää, että voisi loukata jotain”, koska hän oli ollut Unitedissa vain kaksi kuukautta eikä ollut koskaan asunut englanninkielisessä maassa. FA totesi myös, että Cavani ei ollut saanut Englantiin saapuessaan ”minkäänlaista mediakoulutusta, jonka avulla hän olisi voinut paremmin ymmärtää kulttuurieroja”.

Artikkelia muokattu 26.10. klo 21.16: Lisätty Onanan kommentit juttuun.

EPL Bible

@EPLBible
🚨 Alejandro Garnacho could now face a charge from the FA for his post last night, which has now been deleted, as it is likely to be deemed an ‘aggravated breach’ of its rules on social media behaviour.

@MetroUK

Linkki twiittiin.