Liverpoolin toppari Virgil van Dijk sanoo, että joukkue totuttelee vielä Trent Alexander-Arnoldin hybridirooliin.

Viime kauden loppusuoralta lähtien Liverpool on pelannut systeemillä, jossa Alexander-Arnold, 25, pelaa puolustussuuntaan oikeana pakkina, mutta liikkuu tekemään peliä keskikentälle, kun Liverpool saa pallon.

Van Dijkin, 32, mukaan systeemissä on vielä hiomista ja opettelua, mutta hänen mielestään se on ollut onnistunut muutos.

– Kyse on asioiden vaihtamisesta. Aloimme tehdä sitä huhtikuusta lähtien, ja mielestäni meillä oli erittäin hyvä jakso, jossa pärjäsimme hyvin. Me opettelemme sitä edelleen, ja hän opettelee ja sopeutuu edelleen tiettyihin tilanteisiin, kommentoi van Dijk Athleticin mukaan.

– Se on uusi ulottuvuus, mutta me teemme töitä sen eteen ja voimme vain hyötyä siitä.

Englannin maajoukkueessa Alexander-Arnold on suoraan nostettu keskikentälle ilman laitapakin vastuita. Van Dijk ei osaa sanoa, toimisiko sama Liverpoolissa.

– Se on valmentajien asia. Tällä hetkellä hän pelaa hyvin nykyisessä roolissaan. Hänellä on vapaus sekoittaa pakkaa, ja hänen on tehtävä sitä, koska välillä näkee, että vastustajat yrittävät päästä jyvälle hänen pelaamisestaan. Joten hänen on pystyttävä vaihtelemaan laidalla ja keskustassa pelaamisen välillä.

Sky Sports Premier League

@SkySportsPL
"He's got the material to be the very best right back of all-time!" 💬

High praise for Trent Alexander-Arnold from Gary Neville 🔴

Linkki twiittiin.