Valioliiga ja sen myötä FPL jatkuu jälleen perjantaina peliviikon 17 ollessa seuraavana vuorossa. Tässä tekstissä käsitellään parhaiden managerien omistamia pelaajia, Erling Haalandia, Haalandin mahdollisia korvaajia sekä toimituksen joukkuetta ja sen pärjäämistä.

Peliviikko 16

Tottenham voitti Newcastlen kotonaan 4-1 Son Heung-minin takoessa tehot 1+2. Suurin osa managereista koki järkytyksen, kun Haaland ei matkannut Cityn mukana Lutoniin. City voitti lopulta ottelun 1-2. Chelsea hävisi Evertonille 0-2 ja Manchester United Bournemouthille 0-3.

Parhaiden managerien omistamat pelaajat

Useamman siirtojen takarajan jälkeen parhaiden managerien joukkue omistusprosentin mukaan näyttää seuraavalta. Pelaajat on otettu mukaan laskentaan otteluviikon 16 siirtojen takarajan jälkeen.

Huippumanagerit ovat hankkineet jälleen Pedro Porron (£5,4m), jolla on tällä kaudella kuusi syöttöä. Tottenhamin seuraavien viikkojen otteluohjelma on lisäksi erinomainen. Keskikentän viisikko on muuttunut, kun loukkaantuneen Bryan Mbeumon on korvannut Anthony Gordon. Kyseinen keskikenttä on halpa, mutta samalla erittäin tehokas ottaen huomioon odotetut minuutit sekä pisteet.

Erling Haaland

Useampi manageri kohautti kulmiaan, kun Manchester Cityn supertähti Haaland ei matkustanutkaan joukkueensa mukana Lutoniin. Norjalaisella on rasitusvamma jalassaan, eikä Pep Guardiola ollut varma, pelaako Haaland mahdollisesti jo tällä peliviikolla Crystal Palacea vastaan.

Informaation odottaminen Haalandin mahdollisesta pelikunnosta on keskeistä. Mikäli Haaland ei pelaa, voi myynti olla järkevä ratkaisu. Haaland ei varmuudella pelaa otteluviikolla 18, mutta norjalaisen pitäisi löytää tiensä takaisin joukkueeseen viimeistään peliviikolle 20, jolloin City kohtaa Sheffield Unitedin.

Mikäli managerien penkki kestää kahden viikon levon, voi Haalandin antaa istua vaihtopenkillä kaksi peliviikkoa toivoen, että kärki on kunnossa peliviikolla 19 Evertonia vastaan. Ilmaiset vaihtotapahtumat ovat etenkin hektisen aikataulun keskellä arvokkaita, eikä -4 ole välttämättä vaihdon arvoinen mikäli omalta vaihtopenkiltä löytyy hetkellisesti mitat täyttäviä korvaajia.

Dominic Solanke ja Ollie Watkins

Mikäli Haalandin lopulta päättää myydä, parhaat vaihtoehdot ovat Bournemouthin Dominic Solanke sekä Aston Villan Ollie Watkins. Solanken (£6,6m) seuraavan kolmen viikon otteluohjelma on parempi, mutta Watkins (£ 8,5m) pelaa paremmassa joukkueessa. Toisaalta Bournemouthin viime aikojen vire on ollut erinomainen, eivätkä Kirsikat ole hävinneet viimeiseen viiteen otteluun.

Kapteeni

Erling Haalandin ollessa mitä todennäköisimmin pois pelistä katseet kiinnittyvät tällä viikolla Mohamed Salahiin. Liverpoolin talismaanin pisteodottama on 7,3, kun Liverpool kohtaa horjuvan Manchester Unitedin. Toinen vaihtoehto on Son, jonka pisteodottama on 6,2, kun Tottenham pelaa Nottingham Forestin vieraana.

Toimituksen joukkueen pärjääminen

Toimituksen joukkue onnistui keräämään peliviikolta 16 59 pistettä keskiarvon ollessa 40, mikä johti jälleen vihreään nuoleen. Toimituksen joukkue on päässyt Valioliiga.comin omassa sarjassa 40 parhaan joukkoon, ja Suomessa joukkue sijaitsee 300 parhaan managerin joukossa.

Toimituksen joukkue

Toimituksen joukkue ryhmittyy peliviikolle 17 yhden ilmaisen vaihtotapahtuman kanssa. Martin Dubravka palaa takaisin maalille, ja Tyrick Mitchell putoaa penkille.

Joukkue tulee käyttämään vaihtotapahtuman, ja se tullaan käyttämään joko Erling Haalandiin tai Mitchelliin riippuen managerien lehdistötilaisuuksista.

Jos Haalandin vaivasta saadaan uutta tietoa, ja jos vamma on pidempikestoinen, saa Haaland todennäköisesti tehdä tilaa Dominic Solankelle. Joukkueen penkki ei kestä liian montaa loukkaantumista tai poissaoloa, ja Mitchell voi olla vasta seuraavan viikon prioriteetti mikäli ideaalia korvaajaa ei löydetä.

Iisakki Lehtonen

LUE MYÖS