Wayne Rooney ei aio luopua urastaan jalkapallovalmentajana, kertoo Sky Sports.

Rooney, 38, sai tiistaina potkut Mestaruussarjan Birminghamista oltuaan pestissä vain 83 päivää. Hän johdatti joukkueen 15 otteluun, joista irtosi vain kaksi voittoa ja yhdeksän tappiota.

Birmingham putosi Rooneyn aikakaudella sarjataulukon kuudennelta sijalta 20:ksi.

Skyn mukaan Rooney aikoo nyt pitää pidemmän tauon jalkapallosta miettiäkseen, mitä hän haluaa seuraavalta tehtävältään. Hän haluaa yhä nousta huippuvalmentajaksi, muttei harkitse toistaiseksi työtarjouksia.

Englannin maajoukkuelegenda myönsi lausunnossaan, että ”kestää jonkin aikaa päästä yli tästä takaiskusta”.

– Jalkapallo on tulosbisnestä – ja myönnän, että ne eivät ole olleet sillä tasolla, jolla halusin niiden olevan, kommentoi Rooney potkujensa jälkeen.

– Aika on kuitenkin managerin arvokkain hyödyke, enkä usko, että 13 viikkoa riitti tarvittavien muutosten tekemiseen.

Rooney ja Birmingham eivät ole vielä sopineet hänen korvauspaketistaan. Hyökkääjälegenda solmi seuraan saapuessaan kolmen ja puolen vuoden sopimuksen.

Aiemmin Rooney on luotsannut myös Derbya sekä yhdysvaltalaista D.C. Unitedia. Pelaajaurallaan hän nousi Manchester Unitedin (252) ja maajoukkueen (53) kaikkien aikojen maalintekijäksi, mutta Harry Kane meni hänestä viime vuonna ohi Englannin paidassa.

OptaJoe

@OptaJoe
24 - Between Wayne Rooney's first game (October 21st) and final game (January 1st) in charge, Birmingham City won the fewest points (10), lost the most games (9) and conceded the most goals (30) of any Championship side. Departing.

Linkki twiittiin.