Manchester Unitedin kaikkien aikojen maalintekijä Wayne Rooney sanoo, että hän käytti alkoholia selviytyäkseen haasteista peliuransa alkumetreillä.

Nykyisin Birminghamia valmentava Rooney, 38, nousi raketin lailla lajiväen tietoisuuteen, kun hän teki 16-vuotiaana debyyttinsä Evertonissa ja Valioliigassa. Seuraavana vuonna hän esiintyi ensimmäistä kertaa Englannin A-maajoukkueessa ja 20-vuotiaana edessä oli siirto Manchester Unitediin.

Rooney kertoi Ron Burrow’n podcastissa, että alkoholinkäyttö oli hänelle tapa käsitellä paineita.

– Minulla on ollut monia erilaisia haasteita sekä kentällä että sen ulkopuolella, ja vapautukseni oli alkoholi.

– Kun olin parikymppinen, vietin pari päivää kotona enkä lähtenyt ulos talosta ja join melkein sammumiseen asti.

– En halunnut olla ihmisten seurassa, koska joskus tuntee olonsa noloksi ja joskus tuntee, että on pettänyt ihmiset.

– Loppujen lopuksi en tiennyt, miten muuten olisin voinut käsitellä sitä, joten valitsin alkoholin auttamaan siitä selviytymisessä.

Rooney sanoi, että hän ajautui huonoon jamaan, koska vältteli ongelmistaan puhumista.

– Nyt on niin paljon ihmisiä, joille voi puhua näistä asioista. Minulla oli ihmisiä, joille puhua, mutta päätin olla tekemättä niin ja yritin käsitellä asiaa itse.

– Kun tekee niin eikä ota muiden apua ja ohjausta vastaan, voi olla todella huonossa jamassa, ja olin siinä muutaman vuoden ajan.

– Onneksi nyt en enää pelkää mennä puhumaan ihmisten kanssa ongelmista, joita minulla saattaa olla.

Rooney oli 53 osumallaan pitkään myös Englannin maajoukkueen kaikkien aikojen maalintekijä, kunnes Harry Kane vei ennätyksen häneltä tänä vuonna.

Linkki twiittiin.