Gareth Southgate nimesi torstaina Englannin A-maajoukkueen maaliskuun maaotteluihin.

Arsenalin maalivahti Aaron Ramsdale on mukana maajoukkueessa.

Ramsdale menetti ykkösvahdin paikkansa Arsenalissa elo-syyskuun vaihteessa. Ramsdale on pelannut syyskuun alun jälkeen vain kaksi valioliigaottelua. Ykkösvahdiksi noussut David Raya on esiintynyt edukseen Arsenalin maalilla.

Englannissa arvuuteltiin, ottaisiko Southgate penkille pudonneen Ramsdalen mukaan maajoukkueeseen. Ramsdale, 25, on kuulunut Englannin maajoukkueeseen noin kolmen vuoden ajan, muttei ole missään vaiheessa noussut Englannin ykkösvahdiksi.

Southgate otti lehdistötilaisuudessaan kantaa Ramsdalen tilanteeseen.

– Valitsimme ne kolme maalivahtia, jotka ovat mielestämme parhaita. Tietenkään se ei ole ideaalia, ettei Ramsdale pelaa seurajoukkueessaan. Ramsdale kuitenkin näytti viime viikolla virheensä jälkeen, että hänellä on tarvittava henkinen lujuus pelatakseen maajoukkueessa. Tuolla pelipaikalla se on elintärkeää.

Raya nousi hiljattain Arsenalin sankariksi torjuttuaan rangaistuspotkukilpailussa joukkueelle jatkopaikan Mestarien liigassa. Southgate uskoo silti Ramsdalen voivan napata paikkansa takaisin.

– Uskomme edelleen siihen, että Ramsdale onnistuu nappaaman ykkösvahdin paikan takaisin Arsenalissa. Toisaalta uskon sen olevan entistä vaikeampaa sen rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Hänen on vain harjoiteltava hyvin päivittäin.

LUE MYÖS