Liverpoolin puolustaja Trent Alexander-Arnold myöntää, että muut mestariehdokkaat pelasivat pahasti Manchester Cityn pussiin.

Valioliigan mestaruustaistossa tapahtui viime viikonloppuna merkittävä käänne, kun sekä Liverpool että Arsenal hävisivät ottelunsa. City taas voitti omansa ja nousi sarjakärkeen kahden pisteen karkumatkalle, kun kuusi kierrosta on pelaamatta.

Tilanne voi luonnollisesti keikahtaa uudestaan, jos manchesterilaiset tyrivät tulevina viikkoina jonkun pelin, mutta Cityn rutiini mestaruustaistoissa on kiistaton. Pep Guardiolan miehistö on voittanut kuuden viime kauden aikana Valioliigan mestaruuden viidesti.

Viime vuonna Arsenal joutui todistamaan, kuinka kylmä ja armoton City on keväisin. Tykkimiehet johti Valioliigaa 248 päivää, mutta kun sen vire mureni, City paineli ohi ja vei pokaalin jälleen.

Manchester City on tälläkin hetkellä pelottavassa vireessä. Se putosi keskiviikkona Mestarien liigasta, mutta Englannin kilpailuissa se on hävinnyt viimeksi joulukuun alussa.

Alexander-Arnold, 25, ei ole luovuttanut mestaruustaiston suhteen, mutta hänen mukaansa Cityn on vaikea kuvitella kompuroivan tässä vaiheessa.

– Arsenal koki sen [viime kaudella], me olemme kokeneet sen kaksi tai kolme kertaa. Kun joutuu mestaruustaistoon Man Cityn kanssa, he pelaavat lähes täydellisesti, sanoi Liverpool-pakki Sky Sportsin mukaan.

– Ei voi lipsua tai tehdä virheitä. Jos heille antaa yliotteen, he eivät todellakaan räpäytä silmiään näinä hetkinä. He eivät vaikuta haavoittuvilta. City on hyvin öljytty koneisto.

– Sitä he tekevät. Heidän hommansa toimii, eikä heitä pysty pysäyttämään. Tällaisen edun antaminen kuusi kierrosta ennen loppua on lähes sama kuin antaisi mestaruuden heille. Voimme vain toivoa, että joku tekee meille palveluksen ja saamme parannettua maalieroamme.

– Meillä on kuusi peliä jäljellä, ne menevät hetkessä ohi. Tavoitteemme on voittaa joka peli. Siitä tulee vaikeaa, mutta olen nähnyt viime viikkoina, miten mestaruuden todennäköisyydet voivat muuttua yhden tuloksen myötä. Valioliigassa voi tapahtua mitä vain.

LUE MYÖS!