Asiantuntija listaa Arsenalin pelaamisen suurimmat ongelmat – ”Pelaajat ovat melkein-miehiä”

© Kuva: Getty Images

Katso Englannin Championshipin matsit ilmaiseksi!

  • Katso esimerkiksi kaikki Teemu Pukin ottelut ilmaiseksi
  • Palvelu voimassa koko kauden

Jalkapalloasiantuntija Guillem Balagué pohtii AS-lehden sivuilla, mikä Arsenalin pelaamisessa on pielessä. Lontoolaisjoukkueen edesottamukset kiinnostavat espanjalaisia, sillä se on Atlético Madridin vastustaja Eurooppa-liigan välierissä.

Balaguén mukaan Arsenalilla on viime kauden ja toissa kauden tapaan hyviä ja huonoja hetkiä, mutta hyviä hetkiä ei tule tarpeeksi usein, ja huonot hetket näyttävät aina tulevan pahimpaan mahdolliseen aikaan.

– Arsenalin pelaajat ovat ”melkein-miehiä”. Kun (Jack) Wilshere tai (Aaron) Ramsey alkavat osoittaa laadukkuuttaan, (Mesut) Özil on hukassa tai päinvastoin. Kun näyttää siltä, että Arsenal voi taistella liigamestaruudesta, he kompastuvat, hän kirjoittaa.

– On mahdollista, että heiltä puuttuu luonnetta. Se selittäisi hirveän vierassaldon. Arsenal on saanut vieraissa vähemmän pisteitä kuin Leicester tai Burnley, ja tässä suhteessa he ovat huonoimmassa tilanteessa sitten Valioliigan perustamisen.

Balagué huomauttaa, että Arsenalin suurin ongelma löytyy puolustuspäästä. Joukkue päästää vähintään yhden maalin lähes jokaisessa pelissä.

– Kaudella 2017–18 Petr Čech on poiminut pallon verkostaan useammin kuin millään muulla kaudella. Shkodran Mustafi ei ole ollut ratkaisu, jota monet hänestä toivoivat. Nacho Monreal ja Laurent Koscielny eivät takaa vakautta puolustuspäässä, ja tämä johtuu osittain siitä, että keskikentän keskustan pelaajat eivät hoida puolustusvelvoitteitaan. Granit Xhaka, Mohamed Elneny, Wilshere ja Ramsey eivät suojaa joukkuetta.

Spekulaatiot manageri Arsène Wengerin tulevaisuudesta vaikuttavat pelaajiin. Ranskalaisen sopimusta on jäljellä vielä yksi kausi.

– Aiemmilta ajoilta tuttu näyttävä jalkapallo on hävinnyt. Vain kaksi vuotta sitten Arsenal loi enemmän selkeitä maalintekopaikkoja kuin mikään muu joukkue Valioliigassa. Viime kaudella he loivat kolmanneksi eniten ja tällä kaudella neljänneksi eniten.

Katso Englannin Championshipin matsit ilmaiseksi!

  • Katso esimerkiksi kaikki Teemu Pukin ottelut ilmaiseksi
  • Palvelu voimassa koko kauden