Asiantuntija nostaa valioliigakierroksen avauspelistä pari mielenkiintoista seikkaa: ”Mikäs sen hienompaa”

© Kuva: Getty Images

Lontoon paikallismatsista West Hamin ja Arsenalin välillä voi tilastojen valossa odottaa vauhdikasta näytelmää. Vaikka Arsenal on viimeisiä kohtaamisia hallinnutkin, derby-leima tuo otteluun mukavasti ennalta-arvaamattomia muuttujia.

– Kummallakin jengillä on ollut pahoja ongelmia puolustuksessa varsinkin loukkaantumisten kanssa, ex-veikkausliigavalmentaja Ari Tiittanen sanoo Valioliiga.comille.

– Nyt näyttäisi siltä, että Arsenal on saamassa ainakin osan pakkikalustostaan pelikuntoon lauantaiksi, joten ehkäpä Tykkimiesten osalta avoimien ovien päivät ovat ainakin osittain takana päin.

Molemmat seurat ovat olleet huhupörssien kärkisijoilla tähtipelaajiensa kautta. Aaron Ramseyn siirtyminen Juventukseen ja manageri Unai Emeryn ilmoitus siitä, että hänelle on annettu mahdollisuudet ainoastaan lainasopimuksiin uusien hankintojen kanssa ovat nostaneet jälleen kerran Arsenal-fanien raivon jenkkiomistaja Stan Kronkea vastaan.

West Ham kamppailee vastaavasti Marco Arnautovicin mielialojen kanssa tämän havitellessa rahakasta siirtoa Kiinaan.

– Kun tähän lisätään vielä mahdollinen Samir Nasrin paluu valioliigakentille West Hamin riveissä, on matsiin pedattu taas tunnelatausta ihan mukavasti, Tiittanen virnistää.

– Kummankin joukkueen managerit tykkäävät aktiivisesta hyökkäyspelistä, joka ajoittain tuntuu kipeästi myös omassa päässä. Aikamoista hurlumhei-meininkiä siis luvassa. Saadaan varmuudella tunnetta täynnä oleva vauhdikas matsi kierroksen alkuun, mikäs sen hienompaa, Ari Tiittanen päättää.

Katso West Ham-Arsenal Viasatin jalkapallokanavalta lauantaina 12.1. klo 14.00 alkaen. Näet ottelun myös Viaplay-suoratoistopalvelun kautta.

Kimmo Mäkinen