Arsenal oli ison pakkovoiton edessä, kun lontoolaisjoukkue kohtasi Rennesin Eurooppa-liigan neljännesvälierien ratkaisevassa osaottelussa. Kamppailuun lähdettiin ranskalaisten 3-1-johtoasemasta.

Pierre-Emerick Aubameyang oli joukkueen jokaisessa maalissa mukana, kun Arsenal selätti Rennesin 3-0 Emirates Stadiumilla. Tykkimiehet etenevät täten Eurooppa-liigan puolivälieriin 4-3-lukemin.

Arsenal

@Arsenal
🚨 CONFIRMED TEAM 🚨

🤔 What do you make of our side to face @staderennais?

🏆 #UEL

Kotijoukkue lähti otteluun ilman Sokrátis Papastathópoulosta, joka oli kamppailusta pelikiellossa. Alexander Lacazette sen sijaan sai luvan pelata, kun UEFA lyhensi hänen pidempää pelikieltoaan yhdellä ottelulla.

#ToutDonner 💪🔴⚫

Arsenal käynnisti takaa-ajonsa heti ottelun alussa, kunAubameyang kavensi yhteismaalit 2-3:een vain viiden minuutin pelin jälkeen.

Aaron Ramsey käänsi pallon oikealta laidalta maalin suulle, josta merkkaamattomaksi jäänyt gabonilaiskärki tiukkasi pelivälineen helposti sisään.

Arsenalin painostus jatkui ja yhteismaalit olivat jo vartin pelin jälkeen tasan.

Aubameyang sai pallon Ramseylta kentän vasemmalla laidalla, josta hyökkääjä keskitti pallon kohti takatolppaa. Ainsley Maitland-Niles ryntäsi irtopalloon ensimmäisenä ja puski pallon voimakkaasti sisään.

Hidastuksien perusteella Aubameyang oli hieman paitsiossa saatuaan Ramseyltä syötön, mutta toisin kuin Mestarien liigassa, VAR:ia ei olla vielä esitelty tämän kauden Eurooppa-liigassa.

14 - Pierre-Emerick Aubameyang has been directly involved in 14 goals in his last 13 appearances at the Emirates (10 goals, 4 assists). Flying.

Rennes oli kuin ällikällä lyöty, eikä heillä ollut enää muuta vaihtoehtoa kuin lähteä hyökkäämään. 2-0-tilanne tarkoittaisi nimittäin sitä, että Arsenal etenee otteluparista jatkoon vierasmaalinsa myötä.

Avaukseen noussut Mesut Özil oli myös syöttää joukkueensa kolmannen, mutta hyvästä paikasta laukonut Aaron Ramsey ei onnistunut ohittamaan Tomas Koubekia Rennesin maalilla.

Rennes ei onnistunut luomaan yhtäkään kunnollista maalipaikkaa ensimmäisen jakson aikana, eikä syvälle pudottautuneella Arsenalilla ollut vaikeuksia pitää johtoasemastaan kiinni.

Ensimmäinen puoliaika tuli päätökseen Arsenalin 2-0-johdossa.

Toisella jaksolla vierasjoukkue vaikutti jo paljon pirteämmältä. Vain muutaman minuutin pelin jälkeen M’Baye Niangin laukaus kimposi Laurent Koscielnyn kautta tolppaan.

Rennesin toinen kunnollinen maalipaikka syntyi tunnin pelin jälkeen, kun Ismaila Sarr pääsi laukomaan hyvästä paikasta rangaistusalueen sisältä. Sead Kolasinac ehti kuitenkin laukauksen tielle erinomaisella liukutaklauksella ja pelasti joukkueensa takaiskulta.

Bensebain ampui taas hetkeä myöhemmin tolppaan, mutta tilanne vihellettiin lopulta paitsioksi.

Arsenal kuitenkin helpotti oloaan johtoasemassa, kun Pierre-Emerick Aubameyang vei kotijoukkueen jo 3-0-johtoon 72. peliminuutilla.

Nopeasti rakennetun hyökkäyskuvion päätteeksi Kolasinac löysi matalalla keskityksellään gabonilaishyökkääjän, jonka ei tarvinnut kuin ohjata pallo tyhjiin maalin edestä. Aubameyang tuuletti hänen toista maaliaan Marvelin elokuvasta tutulla Black Panther -maskilla.

Arsenal

@Arsenal
⚫️ W A K A N D A F O R E V E R ⚫️

Rennesiltä vaadittiin nyt yhtä maalia jatkoaikaa varten, kaksi maalia voittoon.

Arsenal kuitenkin jatkoi pelin hallintaa, ja Aubameyang kävi jo kahdesti lähellä ottelunsa kolmatta. Ensimmäisestä läpiajosta hän tuikkasi pallon ohitse maalin, ja toisessa tilanteessa laukaus epäonnistui vielä pahemmin.

Rennes oli kahdesti lähellä kavennusosumaa, mutta kumpikin vaaratilanne vihellettiin paitsioksi. Ranskalaisjoukkueen paitsiosaldo ylsi lopulta jopa kymmeneen saakka.

Loppuhetkien painostus ei tuottanut tulosta, ja Arsenal onnistui pitämään nollat kotiyleisön edessä. Arsenal voitti ottelun yhteismaalein 4-3.