Vuonna 1874 Christ Church FC nimellä perustettu Bolton Wanderers on erittäin lähellä joutua jalkapalloseurojen hautausmaalle. Asia käy ilmi seuran juuri julkaisemasta tiedotteesta.

Perjantaina Boltonin myynti uusille omistajille oli viimeistä sinettiä vaille valmis, mutta tuoreiden uutisten mukaan, kauppa peruuntui lauantaina. Seuran valtavien talousongelmien myötä peruuntumiseen ei ole varaa.

Tiedotteessa kerrotaan, että ratkaisun löytämiseksi tehdään lujasti töitä taukoamatta. Ostajien kanssa on käyty uusia neuvotteluita, mutta ilman kompromisseja sopimukseen ei tulla pääsemään.

Englannin ylimmistä sarjatasoista Valioliigan jälkeen vastaava EFL on antanut Boltonille aikaa sotkujensa selvittämiseen tiistaihin Suomen aikaan klo 19:00 asti. Jos tuohon mennessä tilanteeseen ei tule muutoksia, ei Boltonille jää muuta vaihtoehtoa kuin päättää toimintansa.

Englannin kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle viime kauden päätteeksi pudonneen Boltonin tarina kaipaa siis pikaisesti yllättävää käännettä parempaan suuntaan. Perinteikkään seuran katoamisen myötä vaarassa on myös 150 työpaikkaa.

Suomalaisille Bolton on ollut keskivertoa läheisempi englantilaisseura, sillä ex-maalivahti Jussi Jääskeläinen on joukkueen suurimpien legendojen joukossa torjuttuaan palloja sen maalilla vuosina 1997-2012. Myös Mika-Matti ”Mixu” Paatelainen edusti seuraa pelaajaurallaan.