Manchester United eteni maanantaina Eurooppa-liigan välieriin, kun se kukisti puolivälierissä FC Kööpenhaminan 1-0. Ottelun ainoan maalin teki jatkoajan rangaistuspotkusta Bruno Fernandes, joka nousi samalla seitsemännen osumansa myötä Eurooppa-liigan maalitilaston kärkeen.

Fernandesin maaleista kolme on syntynyt rangaistuspotkusta. Kun kaikki kilpailut lasketaan, on hän tehnyt rankkarimaaleja tällä kaudella jo 13. 25-vuotias Fernandes onkin tällä hetkellä yksi koko maailman parhaista rankkarien ampujista.

Kauden 2017-2018 alusta lukin Fernandes on ampunut sarjaotteluissa ja europeleissä 21 rankkaria, ja onnistunut niistä jokaisessa. Lokakuussa 2018 Fernandes kuitenkin missasi yhden pilkun Portugalin cupissa. Uran koko tilastot ovat Transfermarktin mukaan 27 onnistumista yhteensä 29 rangaistuspotkusta.

Squawka

@Squawka
Since the start of the 2017/18 season, Bruno Fernandes has taken 21 penalties in league and European competition:

⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️
⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️
⚽️

He does not miss.

B/R Football

@brfootball
Bruno Fernandes equals the Europa League record for the most penalties scored in a single season 🙃

Fernandes sivusi samalla Eurooppa-liigan yhden kauden rankkarimaalien ennätystä. Unitedin valmentaja Ole Gunnar Solskjær kertoi Fernandesin huiman putken olevan tunnollisen harjoittelun tulosta.

– Hän tietää, että maalivahdit odottavat hänen tekevän hyppynsä. Hän harjoittelee niitä molempia sekä molempia puolia. Hän on rankkareissa parempi kuin minä olin, Solskjær kehui Manchester Unitedin kotisivuilla.