Chelsea nousi lauantaina kuolleista, kun se päihitti Southamptonin vieraskentällä, St Mary’s Stadiumilla, 3-2.

Antonio Conten valmentama lontoolaisryhmä oli ottelussa jo 0-2-tappiolla Dušan Tadićin ja Jan Bednarekin osuttua isännille.

Ottelun käännekohta nähtiin tunnin kohdalla, heti 2-0-maalin jälkeen, kun Chelsea vaihtoi Olivier Giroudin Álvaro Moratan tilalle.

Kymmenen minuuttia vaihtonsa jälkeen Giroud toi Chelsean yhden maalin päähän. Tasoituksesta vastasi viisi minuuttia myöhemmin Eden Hazard ja Giroud kruunasi nousun toisella osumallaan 78. minuutilla.

Chelsea on viimeksi onnistunut nousemaan Valioliigassa kahden maalin tappioasemasta voittoon elokuussa 2002, jolloin lontoolaisten peräsimessä operoi Claudio Ranieri.

Charlton johti Chelseaa 2-0 Paul Koncheskyn ja Richard Rufusin maaleilla, kunnes Gianfranco Zola, Carlton Cole ja Frank Lampard pelastivat sinipaidoille kolme pistettä.

2 - Chelsea have won a Premier League game from two goals down for the first time since August 2002 under Claudio Ranieri (3-2 v Charlton). Throwback.