Chelsean laitahyökkääjä Christian Pulisic on ikuisesti kiitollinen Liverpool-manageri Jürgen Kloppille, joka antoi amerikkalaislaiturille hänen ensimmäisen tilaisuutensa Dortmundin ykkösjoukkueessa hänen ollessa vasta 16-vuotias.

Pulisic vietti neljä kokonaista kautta osana Dortmundin ykkösjoukkuetta, pelaten keltapaidoille yhteensä 127 ottelua. Chelsea nappasi hänet sen jälkeen riveihinsä tammikuussa 2019, siirron toteutuessa kuitenkin vasta kesällä.

Hänen debyyttikautensa on ollut valitettavan rikkonainen loukkaantumisten takia. 16 valioliigaottelussa esiintynyt 21-vuotias laitahyökkääjä on ehtinyt kuitenkin tekemään viisi maalia Englannin pääsarjatasolla, mukaan lukien hattutempun Burnleyn verkkoon.

Christian Pulisic teki debyyttinsä Dortmundin ykkösmiehistössä vain 17 vuoden ikäisenä. Kuva: Getty Images

Jalkapallon ollessa nyt toista kuukautta tauolla koronaviruspandemian takia, Pulisic on muistellut hänen ensimmäisiä harjoituksiaan Dortmundin miesten joukkueessa. Ryhmästä löytyivät silloin esimerkiksi Arsenalin Pierre-Emerick Aubameyang, Henrikh Mkhitaryan sekä Manchester Cityn Ilkay Gündogan.

– Hulluinta on, etteivät kaikki ihmiset edes tiedä, että aloitin Dortmund-urani joukkueen akatemiasta. Tein vain kovasti töitä sen yhden tilaisuuden eteen, Pulisic kertoi 13&MEpodcastille.

– Olin saksalaisessa koulussa siellä. En tule koskaan unohtamaan sitä päivää, kun olin luokassa ja vilkaisin puhelintani. Olin saanut juniorivalmentajaltani tekstiviestin, jossa luki, että harjoittelen tänään ykkösjoukkueen kanssa. En pystynyt keskittymään mihinkään enää sen koulupäivän aikana. En pystynyt ajattelemaan mitään muuta.

[readmore from=Siirtouutiset]

– Valmistauduin ja menin harjoituksiin, ja se oli vain uskomatonta. Olin 16-vuotias ja menin alkulämmittelyihin, ja siellä oli näitä suuria nimiä silloin. Siellä oli Aubameyang, Marco Reus, Matts Hummels, Mkhitaryan. Kaikki nämä kaverit ja he olivat juuri olleet Mestarien liigan finaalissa vuotta aiemmin.

– Minä olin vain tämä 16-vuotias poika joka halusi tehdä parhaansa. Olin niin innoissani ja olen hyvin kiitollinen Jürgen Kloppille että hän antoi minulle sen tilaisuuden. Tulen ajattelemaan näin aina ja ikuisesti, olen hyvin kiitollinen.

Lähde: Goal