Teemu Pukki on jo toista kautta peräkkäin Norwichin ehdoton johtotähti. On joukkueessa silti muitakin onnistujia – siitäkin huolimatta, että joukkue löytyy Valioliigan jumbosijalta.

Pukki ja Emi Buendia ovat olleet erinomainen tutkapari viimeksi kuluneiden puolentoista vuoden aikana. 23-vuotias argentiinalainen pääsi ehdolle jopa Valioliigan joulukuun kuukauden pelaajaksi, ja hän on syöttänyt tällä kaudella sarjassa jo seitsemän maalia.

Oikeana laitalinkkinä pelaavan Buendian erinomainen kausi näkyy myös muissa tilastoissa. Tilastopalvelu Squawka kertoi edellisen valioliigakierroksen jälkeen, että Buendia ja Leicesterin James Maddison ovat ainoat pelaajat Valioliigassa, jotka ovat tehneet tällä kaudella yli 30 taklausta, luoneet yli 30 maalipaikkaa ja suorittaneet yli 30 haastoa.

Vaikka Maddisonkin on onnistunut hienosti, on Buendialla silti jokaisessa näissä tilastossa häneenkin valtava etumatka, sillä argentiinalaisella on ainoana näitä yli 50 jokaisessa kategoriassa. Maalipaikkoja Buendia on luonut jo 62, ja haastoja on listattuna 67.

Squawka

@Squawka
Emi Buendía and James Maddison are the only two players in the Premier League this season with:

❐ 30+ tackles made
❐ 30+ chances created
❐ 30+ take-ons completed

Buendía has 50+ of each. 🤯

Näitä tilastoja vasten tarkasteluna ei olekaan ihme, että Transfermarkt arvioi Buendian Norwichin arvokkaimmaksi pelaajaksi (18 miljoonaa euroa). Jos on Pukki Norwichille tärkeä mies, niin samaa sanoa voi Buendiasta.