Manchester Cityn ja Manchester Unitedin välinen paikallistaisto sai ikäviä piirteitä lauantaina, kun kaksi Unitedin pelaajaa joutui väitetysti rasistisen pilkan kohteeksi.

Televisiolähetyksestä näkyi, miten eräs Cityn kannattaja vaikutti tekevän apinaeleitä Unitedin Fredin ja Jesse Lingardin suuntaan. Heti tapahtuneen jälkeen Cityn kannattajat heittivät eri esineitä kohti Frediä, joka oli antamassa kulmapotkua. Brasilialaispelaaja asteli kulmalipulta pois, kun sytytin osui hänen niskaansa.

Manchester City tiedotti pian ottelun jälkeen, että se on aloittanut poliisin kanssa toimenpiteet katsomovälikohtauksen selvittämiseksi. Jos kannattajan katsotaan syyllistyneen rasistiseen käytökseen, on luvassa elinikäinen porttikielto.

– Valitettavasti yhteiskuntamme on yhä nurinkurisessa tilanteessa. [Se on sääli], että meidän pitää vielä elää tuollaisten asioiden kanssa vuonna 2019. En nähnyt kentällä mitään, näin sen (apinaeleen) vasta pukukopissa pelin jälkeen, kommentoi Fred ESPN Brazilin haastattelussa.

– Jätkät näyttivät sen minulle. Hän jopa heitti minua sytkärillä ja se osui minuun. Yritän olla välittämättä siitä. Yritän katsoa eteenpäin.

Ukrainalaisesta Šah’tar Donetskista viime vuonna Unitediin siirtynyt Fred, 26, on nähnyt rasismia jalkapallon yhteydessä ennenkin. Hänen mielestään rasisteille ei pidä antaa huomiota.

– Valitettavasti tällaista tapahtuu joillain stadioneilla. Nyt se tapahtui täällä, sellaista tapahtui myös Ukrainassa joidenkin ystävien kanssa. Se on surullista, mutta meidän on pidettävä päämme ylhäällä ja unohdettava tuollainen.

Kick It Out

@kickitout
We have been inundated with reports of alleged racist abuse from a number of individuals during this evenings Manchester Derby.

We will be contacting both clubs to offer our support and hope swift action is taken to identify the offenders.

– Emme voi antaa heille yhtään huomiota, koska juuri sitä he haluavat. Puhuin tuomarille ottelun jälkeen, he tekevät sille jotain, ja siinä kaikki.

– Olemme kaikki samanlaisia ihonväristä, hiuksista tai sukupuolesta riippumatta. Me kaikki tulimme samasta paikasta ja menemme samaan paikkaan, kun kaikki on ohi.

Joukkuekaverit antoivat tukensa Fredille pukukopissa.

– Luojan kiitos minulla on täällä pukukopissa paljon ystäviä, jotka halasivat minua, kuten Lingard.

– En halua ajatella sitä. Haluan vain mennä eteenpäin.

Fred jäi pitelemään niskaansa saatuaan siihen osuman katsojan heittämästä sytyttimestä. Kuva: Getty Images

Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær toivoo tapauksen johtavan rangaistuksiin.

– Olen nähnyt sen [apinaeleen] videolta. Siinä oli Jesse ja Fred. Sen kaverin olisi parempi hävetä, tuollaista ei voi hyväksyä. Toivon, että hän ei jatkossa katso enää yhtään jalkapalloa, sanoi norjalaisluotsi BBC:n mukaan.

Myös Cityn manageri Pep Guardiola sanoi, että tapahtunutta ei voi hyväksyä.

– Seura on uskoakseni tekemässä kannanottoa ja minä tuen sitä.

Fredin joukkuekaveri ja Unitedin hyökkääjä Marcus Rashford on huolissaan siitä, että vastaavia tapauksia on nähty viime aikoina entistä enemmän.

– Minusta tuntuu, että tällaisista asioista on puhuttu viimeisen 6-8 kuukauden aikana hirvittävän paljon. Edes nyt ei ole mukavaa puhua siitä.

– Tämä on iso negatiivinen asia tässä lajissa ja tässä maassa.

Itse ottelu päättyi Manchester Unitedin 2-1-voittoon (lue otteluraportti).

LUE MYÖS: