Ex-kapteeni Gary Nevillen mielestä on kivuliasta katsella Manchester Unitedin pelaamista José Mourinhon alaisuudessa.

Neville syyttää seuraa siitä, että se on luopunut omista traditioistaan portugalilaismanagerin aikakaudella. Hänen mukaansa se voi vielä tulla kalliiksi.

– Ajax, Manchester United ja Barcelona ovat eurooppalaisen jalkapallon kolme linnaketta pelityylin suhteen. United on aina pelannut 4-4-1-1- tai 4-4-2-ryhmityksellä, jossa on kaksi laitapelaajaa. Se on juurtunut seurassa syvään. Älkää muuttako sitä, älkää tehkö lyhyen tähtäimen päätöksiä, Neville sanoo Second Captains -podcastissa.

– Fanit eivät olleet tyytyväisiä. Stadionilla alkoi olla tyhjiä penkkejä, ja sitten he ajattelivat ”Aivan – meidän pitää alkaa voittaa” ja toivat sisään José Mourinhon, joka pitää voimakkaista, vantterista ja vahvoista pelaajista.

Neville nostaa esiin skenaarion, jossa esimerkiksi seuraava manageri on Tottenhamissa hyvää työtä tehnyt Mauricio Pochettino.

– Hän pitää nälkäisistä 23–24-vuotiaista pelaajista. Hän pitää korkealla pelaamisesta ja pelaajista, jotka pystyvät prässäämään kärjestä lähtien. Kuinka monen Manchester Unitedin hyökkääjän näette juoksevan samaan tapaan kuin Tottenhamin hyökkääjien? Mourinho makaa tyytyväisenä alempana ja peluuttaa lujatekoisia, fyysisiä pelaajia. Manchester Unitedin fanina sitä on kivuliasta katsella.

Lähde: Manchester Evening News