Chelsea kärsi shokkitappion Valioliigassa keskiviikkona, kun Bournemouth kaatoi sen kotonaan 4-0. Chelsea putosi sijalle viisi Arsenalin voitettua Cardiffin. Chelsealle tarjoutuu nopea tilaisuus kasvojenpesuun, kun se isännöi lauantaina liigajumbo Huddersfieldia.

Vierailijoiden peräsimessä on toista kertaa Valioliigassa uusi manageri Jan Siewert, joka korvasi tehtävästä hiljattain irtisanoutuneen David Wagnerin. Siewert valmensi tätä ennen Borussia Dortmundin kakkosjoukkuetta.

– Siewert otti vastaan paikan. Kuka ei ottaisi, jos tarjotaan vaihtoehtoa, että vedätkö Saksan nelosliigan joukkuetta vai vielä Valioliigassa pelaavaa joukkuetta? Ensi kaudella he ovat todennäköisesti Championshipissa, mutta valintahan oli selvä. Hän näki tässä mahdollisuuden ja tarttui siihen, kommentoi Viasatin jalkapalloasiantuntija Pasi Rautiainen tilannetta Valioliiga.comille.

Rautiainen uskoo, että Huddersfieldin katseet ovat jo ensi kaudessa ja valmistautumisessa pelaamaan eri sarjatasolla.

– Hän haluaa nähtävästi peluuttaa 4-3-3:a ja hyökkäysvoittoista peliä, mutta pelaa nyt Huddersfieldin kanssa sitä, kun pojat eivät laita palloa pussiin. Se on hieno fraasi! Nyt uskon, että hän alkaa rakentaa ensi kautta. He pelaavat tämän loppukauden ylpeydestä ja ehkä jokin uskomaton sadunnäkijä voi vielä uskoa, että tässä käy hyvin. Itse en siihen usko.

– Luulen, että Chelsea työntää heidät niin syvälle omalle puolustusalueelle, että en näe mitään mahdollisuutta, että Huddersfield hakisi yllätyksen, Rautiainen sanoo.

Valioliigan siirtoikkuna oli varsin hiljainen, ja yhden suurimmista hankinnoista teki Chelsea, kun maaliahne Gonzalo Higuaín siirtyi Länsi-Lontooseen AC Milanista. Higuaínin pelikunto ei vielä ole parhaimmillaan, mutta Rautiainen odottaa mieheltä tehoja kauden edetessä.

– Hän on ”sniper!” Hänellä on nopea ja yllättävä veto. Hän ampuu paikoista, joista maalivahdit eivät osaa odottaa, että veto voi tulla. Se on hänen ehdoton vahvuutensa.

– Uskon, että hän tulee pelaamaan paljon keskustassa. Muistetaan Napolin huippuvuosi, kun hän pelasi keskellä, eikä siirtynyt paljoa parhailta alueilta pois. Aina, kun paikka tulee, niin verkko heilahtaa myös Valioliigassa, ennakoi Rautiainen.

Chelsea-Huddersfield on Viasatin valioliigastudion jälkimmäinen ottelu alkaen Viasat Jalkapallolla ja Viaplayssa lauantaina kello 17.

Viasat Urheilu, Viasat Jääkiekko ja Viasat Jalkapallo -kanavat ovat katsottavissa ilmaiseksi perjantaista 1.2. klo 17.00 alkaen maanantaihin 4.2. klo 8.00 saakka. Lue lisää täältä.