Tottenham piti maalin johtoasemansa eilisillan vierasottelussa Internazionalea vastaan yli puoli tuntia. Tätä jaksoa seurasi kuusiminuuttinen, jonka aikana isännät painelivat ohi.

Spursin Mestarien liiga -avaus päättyi siis samoin lukemin kuin sen kaksi edellistä ottelua Valioliigassa; valkoisesta nurkasta katsottuna 1-2.

Manageri Mauricio Pochettino on toppuutellut kärkimies Harry Kanen kritisoijia huomauttaen, että tämä on ”helppo kohde”. Viime kausien aikana maajoukkuekapteeni on ollut helppo kohde lähinnä Christian Eriksenille, Kieran Trippierille ja kumppaneille – pallo oikeaan kohtaan boksia ja Kane hoitaa loput. Eilinen ottelu jatkoi kuitenkin nykyistä trendiä; kohdetta oli vaikea paikallistaa koko kentältä.

Match of the Day

@BBCMOTD
After 75 minutes, Harry Kane has had only two touches in the Inter Milan box...

Still Inter 0-1 Tottenham.

👉 bbc.in/2NTC5mR #UCL

Ensimmäisen jakson lopulla näytti siltä, että Kanen selässä oleva apina putoaa, kun tämä sai läpisyötön rangaistusalueelle. Siinä, missä aiempi versio hyökkääjästä olisi viimeistellyt viileästi, nykyinen ohitti maalivahti Samir Handanovičin – ja kuljetti sitten pallon yli päätyrajasta.

Bolarinwa Olajide

@iambolar
Imagine it was Jose Mourinho to have lost three matches in a row in all competitions. I’m talking about Mauricio Pochettino - who is killing the career of Harry Kane.

Olaleye Dada

@olaleyedada
Watford 2-1 Spurs
Spurs 1-2 Liverpool
Inter 2-1 Spurs

Dear English media, feel free to write..... “Pochettino is finished”.....”Pochettino has lost the dressing room”...... Pochettino has shackled Harry Kane.

Or those headlines are meant for only Mourinho?

Sosiaalisessa mediassa ilkkujia riittää toki aina, mutta nyt tuntuisi siltä, että myös perinteisemmät viestimet Englannissa alkavat tarttua tilanteeseen. Pochettino on puhunut paljonkin pelaajien MM-rasituksista yleisellä tasolla, mutta peluuttanut silti Kanea syksyn alkuun rutkasti.

– Tottenham epäonnistuu huomioimaan varoitusmerkit siitä, että Harry Kane tarvitsee lepoa, otsikoi The Guardian.

– On Kane sitten väsynyt tai ei, hän ei enää liiku kuten ennen. Hänen pelitapansa perustuu repimiseen ja raastamiseen, edestakaisiin spurtteihin ja siihen, että hyän yksinkertaisesti juoksee vastustajansa kumoon. Hän pelaa täysiä 90-minuuttisia full-contact -jalkapalloa. Ihmisiä ei olla tehty kestämään moista jatkuvasti, lehti jatkaa.

Tietenkään Kane ei yksin ole vastuussa Tottenhamin vaikeasta jaksosta, mutta toisaalta, onko hän yksin kantanut joukkueen tällaisten suvantojen yli aiemmin? Ei Pochettinolla ole juurikaan muita vaihtoehtoja hänen paikalleen. Ja on toki selvää, että Kane tekee maaleja vaikka sairasvuoteelta enemmän, kuin keskiverto valioliigakärki.

– Tietenkin hän on väsynyt. Hän tarvitsee kuukauden täyden loman, jollaista ei saa. Haluatteko tietää, miksi hän on väsynyt? Kysykää Vincent Janssenilta tai Fernando Llorentelta.