11. elokuuta Harry Maguire pelasi Englannin maajoukkueen avauskokoonpanossa MM-kisojen välierissä Kroatiaa vastaan.

Tilanne on jotain, mistä lähes jokainen jalkapalloilija unelmoi, mutta vain kourallinen pääsee kokemaan. 25-vuotias puolustaja on päässyt urallaan pitkälle, mutta joitain vuosia taaksepäin tämä kaikki olisi kuulostanut utopistiselta.

Vielä kaudella 2013-14 Maguire edusti League Onessa – eli Englannin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla – pelannutta Sheffield Unitedia. Nyt hän on sekä Leicesterin että Englannin maajoukkueen puolustuksen tukijalka.

– On selvää, että viimeiset 5-6 vuotta jalkapallon parissa ovat olleet sellaisia, että minun täytyy usein nipistää itseäni, Maguire kertoi BBC:n mukaan.

– Pelasin League Onessa kunnes pääsin Englannin alle 21-vuotiaiden mukaan ja minun täytyi nipistää itseäni. Myöhemmin pääsinkin Valioliigaan ja minun täytyi nipistellä itseäni jälleen. Samanlainen nousu vain jatkui ja jatkui.

– Säännöllinen pelaaminen League Onessa oli todella tärkeää kehitykseni kannalta. Olen ylpeä siitä ja minulla on upeita muistoja siitä hienosta kokemuksesta. Jos sitä ei olisi tapahtunut, en todennäköisesti olisi nykyisessä tilanteessani tällä hetkellä.