Manchester Unitedin kapteeniksi toisella kaudellaan noussut keskuspuolustaja Harry Maguire kehuu vuolaasti seuran tammikuussa hankkimaa Bruno Fernandesia Sky Sportsin haastattelussa.

Viidessä pelaamassaan ottelussa Fernandes ehti tehdä kaksi maalia ja alustaa kolme osumaa ennen kuin Valioliiga joutui tauolle koronaviruksen takia.

− Hän on ollut tultuaan loistava. Hän on kentän ulkopuolella ja harjoituksissakin johtaja, Maguire sanoo Fernandesista.

Fernandesin hintalappu oli raporttien mukaan noin 55 miljoonaa euroa. United saattaa joutua maksamaan Sporting Lissabonille enemmänkin riippuen erilaisista bonuksista.

Toistaiseksi on vaikuttanut siltä, että Fernandes on ollut hintansa väärti.

− Hän on tuonut mukanaan keskikentälle eloa ja luovuutta. Unitedin fanit ovat kaivanneet sellaista pitkään, Maguire kehuu.

Fernandesia ei ole vielä nähty kentällä samaan aikaan Paul Pogban kanssa. Siirtohuhujen kohteena ollut ranskalaistähti on ollut paljon loukkaantuneena.

− Paulin paluu nostaisi hänet varmasti vielä entistä korkeammalle tasolle, Maguire sanoo Fernandesista.

Fernandesin tulo on ollut Manchester Unitedille eduksi. Maguire näkee asian niin, että vaatimustaso joukkueessa on kasvanut, kun 25-vuotias portugalilainen on näyttänyt esimerkkiä.

− Meillä on nyt paljon kilpailua keskikentän keskustassa. Pelaajat tietävät, että heidän pitää pelata korkealla tasolla pitääkseen pelipaikkansa, joten se taatusti hyödyttää meitä.