Manchester Unitedille voi povata värikästä tulevaisuutta. Seuran pihalle potkitut managerit Louis van Gaal ja José Mourinho heittelevät kilpaa piikkejä Old Traffordille.

Mourinho pääsi eilen vauhtiin beIN Sportsilla, kun hän kommentoi ottelua FC Barcelona-Liverpool.

Manchester United antoi Mourinholle potkut joulukuussa. Seuran ikoni Gary Neville näki, että seuraa ei voi jatkossa valmentaa ”mourinhomaisella” otteella.

– Gary Neville ei tiedä filosofiaani. Se riippuu. Rakastaisin mennä seuraan ja päästä olosuhteisiin, joihin esimerkiksi Jürgen Klopp (Liverpool) ja Pep Guardiola (Manchester City) pääsivät, Mourinho sanoi.

– Katso kokoonpanoa, jolla Liverpool aloitti tänään. Kuinka monta pelaajaa oli siellä, kun Jürgen saapui? Ja kun Pep ei ollut tyytyväinen laitapuolustajiin, niin hän osti yhtenä kesänä neljä lisää.

Mourinho kulutti Kloppia enemmän

Mourinho höpisee. Manchester United voitti hänen alaisuudessaan Eurooppa-liigan ja Englannin liigacupin, mutta rahaa paloi. Mourinho on maailman ensimmäinen ja ainoa manageri, joka on kuluttanut pelaajiin yli miljardi puntaa.

Liverpool on nettokuluttanut 119 miljoonaa puntaa sen jälkeen, kun Klopp otti vastuun lokakuussa 2015. Mourinho otti vastuun Old Traffordilla kesällä 2016 ja ehti nettokuluttaa 316 miljoonaa puntaa. Siis lähes 200 miljoonaa puntaa enemmän.

Karu tosiasia on, että Klopp on tehnyt hienoa työtä Liverpoolin kanssa. Liverpool voi yltää tällä kaudella 97 pisteeseen Valioliigassa ja jäädä hopealle.

Liverpool antoi eilen kaikkensa Camp Noulla. Joukkue vei pallonhallinnan prosentein 52–48 ja syötöt 547–510. FC Barcelona vei xG-maaliodottamat 2,7–1,6 ja ottelun 3–0.

Kun Manchester United vieraili pari viikkoa sitten Camp Noulla, hävisi United ottelun niin ikään 0–3, mutta Barcelona vei pallonhallinnan prosentein 66–34 ja syötöt 792–408. Maaliodottamat meni katalonialaisille 1,5–0,3.

Numerot avaavat perintöä, jonka Mourinho Old Traffordille jätti. Samalla ne avaavat sitä, että Klopp repii lähes kaiken irti suojateistaan.

Liverpool hukkasi keskiviikkona paikkoja – ennen kun Lionel Messi varasti show’n. Liverpool otti aloitteen. Liverpool sai katalonialaiset viheltämään omilleen.

Carragher puhui totta

Klopp puhui juoksemisesta, kun hän otti komennon Anfieldilla. Hän on tämän jälkeen päivittänyt jalkapalloajatteluaan.

Liverpool teki eilenkin kovaa töitä, mutta vakuutti ennen kaikkea aloitteellisuudellaan. Liverpool otti komennon Camp Noulla.

[readmore from=Liverpool]

Liverpoolin ikoni Jamie Carragher totesi talvella, että Liverpoolin pelaajamateriaali on Manchester Unitedin vastaavaa heikompi. Carragher on oikeassa. Camp Noulla aloittivat keskiviikkona Joe Gomez, Joël Matip, Andrew Robertson ja James Milner. Edes Mourinho ei voi kutsua heitä tähtihankinnoiksi: Klopp on kehittänyt heitä eteenpäin.

Jordan Henderson vaihdettiin kentälle, kun Naby Keïta loukkaantui. Henderson ei päässyt aikoinaan Old Traffordille. Sir Alex Ferguson vertasi hänen juoksuaan hevosen ravaamiseen.

Nyky-Liverpool on viimeisen päälle viritetty. Klopp osui keskiviikkona oikeaan, kun sanoi, että Liverpool pelasi lähes täydellisesti Camp Noulla. Tämä ei vain tällä kertaa riittänyt, kun maailman paras jalkapalloilija astui esiin.

Eero Laurila
Twitter: @eerolaurila