Kevin Wimmeristä tuli viime kesänä Stoken seurahistorian toiseksi kallein hankinta, kun seura maksoi puolustajasta 18 miljoonaa puntaa (reilut 20 miljoonaa euroa). Hän ei kuitenkaan ole onnistunut joukkueen odottamalla tavalla.

Sen jälkeen kun Paul Lambertista tuli Stoken päävalmentaja, ei Wimmer ole ollut kertaakaan edustusjoukkueen kokoonpanossa Valioliigassa. Sen sijaan hänet on nähty kahdesti Stoken reservijoukkueen otteluissa.

The Telegraphin mukaan pääsyy tähän on se, ettei Wimmer ole Lambertin mielestä fyysisesti tarpeeksi hyvässä kunnossa. Lähde kertoi, että nyt hänet on laitettu kuntokuurille, jonka tavoitteena on saada toppari jälleen fyysisesti pääsarjatason vaatimalle tasolle.

Stoke on ollut suurissa vaikeuksissa koko kauden ajan. Joukkue on tällä hetkellä sarjataulukossa toiseksi viimeisenä, mutta eroa putoamisviivan yläpuolelle on vain yhden pisteen verran. Suurimmat ongelmat ovat olleet juurikin puolustuspäässä, sillä joukkue on päästänyt yhdessä West Hamin kanssa enemmän maaleja kuin mitkään muut joukkueet.