Valioliigaa pelataan viikonloppuna lauantaina ja sunnuntaina.

Manchester City-Everton

Manchester City kompuroi viime lauantaina, kun Chelsea voitti luvuin 2–0.

Sarjassa toiseksi tippuneilla Taivaansinisillä on loukkaantumishuolia, mutta nivusvaivainen hyökkääjä Sergio Agüero saattaa pelata kokoonpanoon. Muun muassa Kevin De Bruyne ja David Silva päivystävät sen sijaan edelleen lehtereillä.

Vieraiden tärkeä pohjapelaaja Idrissa Gueye saattaa huilata. Liverpoolilaisten porukka on muuten hyvässä kunnossa.

Everton on sarjassa seitsemäntenä. Manageri Marco Silva kaipasi viikolla petrausta kulmiin ja vapaapotkuihin. Everton on tehnyt tällä kaudella viisi erikoistilannemaalia. Tämä ei riitä Silvalle.

– Meillä on mahdollisuudet tehdä enemmän, manageri uskoi.

Everton on Citylle haastava vastustaja. Liverpoolilaisten kolme viime Etihad-vierailua on päättynyt tasan. Isäntien manageri Pep Guardiola muistaa varmasti sen kun Everton antoi tammikuussa 2017 Goodison Parkilla Citylle kyytiä luvuin 4–0.

Southampton-Arsenal

Pyhimysten tuore manageri Ralph Hasenhüttl pettyi ensimmäisessä ottelussaan, kun Cardiff voitti luvuin 1–0.

Itävaltalainen peruutti tappion jälkeen joukkueen ainoan vapaapäivän ennen Arsenal-taistoa. Paikallislehdistö kertoi, että joukkueen pelaajat ymmärsivät ratkaisun: Southampton on 12 ottelun voitottomassa putkessa. Southampton on tukevasti putoamisviivan heikommalla puolella.

Arsenal kiitää sen sijaan 22 ottelun tappiottomassa putkessa kaikissa kilpailuissa. Hasenhüttl saakin varautua kivikovaan vastustajaan – ja haastaviin aikoihin. Manchester City ja Chelsea haastavat joukkueen lähiaikoina.

Vieraiden manageri Unai Emery saa pärjätä vajavaisella kokoonpanolla. Poissaolot iskevät erityisesti puolustuslinjan keskustaan. Sokratis ja Shkodran Mustafi huilaavat pelikieltojen vuoksi. Rob Holding taas parantelee polveaan vielä pitkään.

Liverpool-Manchester United

Viholliset iskevät yhteen Anfieldilla.

Ottelussa riittää mielenkiintoisia kulmia. Liverpool on sarjassa ykkösenä, United vasta kuudes. Liverpool pahentaisi voitolla Punaisten paholaisten piinaa. Ja se sopisi isäntien kannattajille.

Vieraiden manageri José Mourinho sai lokakuussa 2017 kritiikkiä, kun United antoi aloitteen Anfieldilla suosiolle Liverpoolille. United vältti pallonmenetyksiä kentän keskustassa ja vetäytyi kuoreensa.

Jos Mourinho parkkeeraa jälleen bussin, on kritiikki varmaa. Erityisesti, jos Liverpool voittaa.

Mourinho ei juuri kerää ystäviä. Liverpool iskee selustaan nopeudella. On siis hyvinkin mahdollista, että Mourinho päätyy tuttuun ratkaisuun: matalalle laskevaan blokkiin.

Vieraiden loukkaantumislista on pitkä. Mourinho on ollut hyvin vähäsanainen pelaajatilanteen suhteen. Varmaa on, että Victor Lindelöf ja Alexis Sánchez puuttuvat vahvuudesta.

Liverpoolillakin riittää kolhuja. Puolustajat Joe Gomez ja Joel Matip huilaavat varmasti. Pitkäaikaispotilas Alex Oxlade-Chamberlain jatkaa niin ikään sivussa.

Lauantai:

14:30
Manchester City-Everton (Viasat)

17:00
Crystal Palace-Leicester City
Huddersfield Town-Newcastle United
Tottenham Hotspur-Burnley (Viasat)
Watford-Cardiff City
Wolverhampton Wanderers-AFC Bournemouth

19:30
Fulham-West Ham United (Viasat)

Sunnuntai:

15:30
Brighton & Hove Albion-Chelsea
Southampton-Arsenal (Viasat)

18:00
Liverpool-Manchester United