Valioliigan kierros numero 36 pelataan perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina.

Liverpool-Huddersfield

Kaikki merkit viittaavat kotivoittoon. Liverpool on Valioliigan toisella sijalla. Vain 14 pistettä kerännyt Huddersfield rämpii jumbona.

Manchester City on pisteen verran Liverpoolin edellä. On siis mahdollista, että Valioliigan mestaruus ratkaistaan maalierolla. Se on Manchester Cityllä 67. Liverpoolin maaliero on 59, joten City on kaikin puolin vahvoilla.

Burnley ja City kohtaavat sunnuntaina. Turf Moor on perinteisesti hankala paikka vierailla. Taivaansinisten manageri Pep Guardiola ehti jo varoittaa suojattejaan ja kannattajia ylimielisyydestä.

Liverpoolilla on vain pieniä kokoonpanohuolia. Tällä viikolla vaivojaan parannelleet Fabinho, Adam Lallana ja Dejan Lovren saattavat toipua perjantaiseen otteluun.

Vieraiden hyökkääjä Laurent Depoitre on varmasti sivussa.

Huddersfield on voittanut yhden 22 viime Valioliigan ottelustaan. Vieraiden kesken kauden vastuun ottanut päävalmentaja Jan Siewert kamppaileekin jo jatkostaan. Hän vakuutti ottelun alla, että Huddersfieldilla on perjantaina mahdollisuuksia.

Tottenham-West Ham

Tottenham voi varmistella lauantaina Mestarien liigan paikkaansa. Spurs tarvitsee kolmesta pelistään kaksi voittoa, jotta on neljän joukossa.

Tottenham on voittanut kaikki neljä ottelua stadionillaan. Pohjoislontoolaisilla riittää kiirettä, sillä Ajax saapuu kylään tiistaina Mestarien liigan välierissä.

Tottenham toivoo, että Dele Alli ja Danny Rose palaavat kokoonpanoon, sillä Moussa Sissoko, Serge Aurier ja Harry Kane jatkavat sairastuvalla.

Keskikastiin jämähtänyt West Ham pelaa sen sijaan ilman suurempia panoksia. Itälontoolaisten Jack Wilshere päässee vaihtopenkille. Samir Nasri huilannee sen sijaan.

Tottenham-West Ham on perinteisesti kuuma kamppailu. Ottelu pelataankin lauantaina jo lounasaikaan.

West Ham on napannut vain yhden pisteen kahdeksasta viime vieraspelistään ja voittanut vain kaksi kolmestatoista viime Valioliigan ottelustaan.

Manchester United-Chelsea

Old Traffordilla pelataan jälleen valtavilla panoksilla. Chelsea on Valioliigan neljännellä sijalla ja kerännyt 67 pistettä. Manchester United on kuudennella sijalla ja kerännyt 64 pistettä.

Jos Chelsea voittaa, voi United varautua ensi kaudella Eurooppa-liigaan.

Tämä tiedetään Old Traffordilla. Seuran pomo Ed Woodward ja manageri Ole Gunnar Solskjær pitivät englantilaislehdistön mukaan kriisipalaverin, kun Manchester City voitti paikalliskamppailun keskiviikkona Old Traffordilla luvuin 2–0.

Chelsea on kompuroinut. Liverpool voitti länsilontoolaiset Anfieldilla luvuin 2–0 ja Burnley nappasi pisteen Stamford Bridgellä luvuin 2–2. Chelsea koki maanantaina kotonaan kovia, kun huippukyky Callum Hudson-Odoi loukkasi akillesjänteensä. Hän huilaa loppukauden.

City määritti keskiviikkona pelin virtauksen Old Traffordilla. Chelsea on 60,6 prosentin keskiarvollaan Taivaansinisten jälkeen Valioliigan toiseksi vahvin pallonhallintajoukkue.

On siis odotettavissa, että United joutuu jälleen vetäytymään kotonaan. Nähtäväksi jää, mitä Solskjær keksii tällä kertaa. Norjalainen on muovannut ryhmityksiä ja yrittänyt herätellä porukkaansa kaikin keinoin.

Vieraiden päävalmentaja Maurizio Sarri ei sen sijaan säädä paljon. Chelsea on aloittanut tämän kauden kaikki 35 Valioliigan otteluaan muodolla 4–3–3.

Perjantai:

22:00
Liverpool-Huddersfield

Lauantai:

14:30
Tottenham Hotspur-West Ham United

17:00
Crystal Palace-Everton
Fulham-Cardiff City
Southampton-AFC Bournemouth
Watford-Wolverhampton Wanderers

19:30
Brighton & Hove Albion-Newcastle United

Sunnuntai:

14:00
Leicester City-Arsenal

16:05
Burnley-Manchester City

18:30
Manchester United-Chelsea