Valioliigassa pelataan viikonlopun aikana 10. kierros. Ensimmäinen ottelu nähdään jo perjantaina, kun Southampton isännöi Leicesteriä, lauantaina luvassa on viisi peliä ja sunnuntaina neljä kamppailua, joiden joukossa on kaksi erittäin maukasta palaa. Teemu Pukin Norwich koittaa kääntää vaikeaa ajanjaksoaan isännöidessä Manchester Unitedia ja kärkijoukkue Liverpool kohtaa Tottenhamin.

Norwich-Man United

Norwichin lupaavalta vaikuttanut alkukausi on kääntynyt viime viikkoina jyrkkään laskuun. Suurin syy tähän on lukuisissa loukkaantumisissa, jotka ovat piinanneet varsinkin ryhmän puolustuspäätä. Neljästä viime ottelusta saldona on vain yksi piste ja maaliero on karmea 1-9.

Vaikka puolustuspäässä onkin Norwichin suurimmat ongelmat, ei yläkertakaan ole viime aikoina toiminut. Uskomattoman alkukauden pelannut Pukki ei ole osunut viime kierroksilla ja hänen merkityksestään joukkueelle kertoo se, että silloin verkko ei ole juurikaan heilunut ollenkaan.

Vierasjoukkueeksi Carrow Roadille saapuu siis Manchester United, jolla myös on ollut seuran standardeille vaikea alkukausi. Suurimpana ongelmana on ollut maalinteko, sillä Ole Gunnar Solskjaerin ryhmä on tehnyt vasta 12. eniten maaleja. Aiheeseen ei näkynyt helpotusta torstaina, kun joukkue onnistui Eurooppa-liigassa Partizan Belgradia vastaan ainoastaan rangaistuspilkulta.

Molempien poissaololistat ovat yhä pitkät, mutta vierailijoilla on leveämpi materiaali ja muun muassa tämän myötä heidät on merkitty ennakkosuosikeiksi.

Liverpool-Tottenham

Sunnuntain toisessa huippukamppailussa lähes täydellisen pistesaldon yhdeksältä kierrokselta kerännyt Liverpool kohtaa pahasti ailahdelleen Tottenhamin. Kyseessä on viime kauden Mestarien liigan finalistien kohtaaminen.

Liverpoolin täydellinen saldo koki kolauksen viime kierroksella, kun se jäi 1-1-tasatulokseen Man Unitedin kanssa. Tämän kamppailun jälkeen joukkue palasi voittojen tielle Mestarien liigassa kukistamalla Genkin 4-1-lukemin. Vaikka numerot olivat selvät, ei pelaaminen ollut parasta mahdollista ja tästä muun muassa Jürgen Klopp oli huolissaan pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Myös Tottenham on viikolla pelannut ja sen esitys on yksi harvoista syistä, joka antaa Mauricio Pochettinon ryhmälle uskoa ennen sarjakärjen kohtaamista. Tottenham oli murskaava ja kaatoi Belgradin Punaisen tähden 5-0-numeroin. Tuloksen lisäksi myös peliesitys oli selvä pilkahdus paremmasta. Tärkeää myös oli, että joukkueen johtavat pelaajat kuten Harry Kane ja Son Heung-min saivat onnistumisia maalien muodossa. Tälle esitykselle ei kuitenkaan voi antaa liikaa painoarvoa, sillä sitä edeltäneet kolme ottelua olivat katastrofaalisia: kotitasuri sarjajumbo Watfordia vastaan, 3-0-selkäsauna Brightonilta ja 7-2-nöyryytys Bayern Müncheniltä.

Liverpool on ollut joukkueista selvästi parempi keskinäisissä kohtaamisissa viime aikoina. Tottenham on voittanut 15 edellisestä ottelusta vain yhden ja tasapeliinkin se on yltänyt vain viidesti.

Valioliigan 10. kierros

Perjantai 25.10.

Klo 22:00
Southampton-Leicester

Lauantai 26.10.

Klo 14:30
Manchester City-Aston Villa

Klo 17:00
Brighton-Everton
Watford-Bournemouth
West Ham-Sheffield United

Klo 19:30
Burnley-Chelsea

Sunnuntai 27.10.

Klo 16:00
Newcastle-Wolverhampton

Klo 18:30
Arsenal-Crystal Palace
Liverpool-Tottenham
Norwich-Manchester United