Liverpool voitti isänpäiväsunnuntain ensimmäisessä valioliigaottelussa sarjanousija Fulhamin 2-0.

Liverpool FC

@LFC
Team news vs @FulhamFC. 🔴⚪️

Four changes from Tuesday's #UCL game; Gomez, Fabinho, Sahqiri and Firmino replace Matip, Milner, Lallana and Sturridge.

#LIVFUL

Fulham Football Club

@FulhamFC
Here is your #FFC side for today's lunchtime kick-off ⚫️⚪️

#COYW #LIVFUL

Liverpool kärsi shokkitappion Belgradin Punaiselle Tähdelle tiistai-illan Mestarien liiga -ottelussa, ja pyrki nyt palaamaan voittojen tielle heikosti kauden aloittanutta Fulhamia vastaan.

Punapaidat ottivatkin pelin täysin haltuunsa heti ensiminuuteista lähtien. Viime kaudella maaleja lähes huviksensa mättäneet Roberto Firmino, Mohamed Salah ja Sadio Mané eivät kuitenkaan olleet vieläkään löytäneet parasta mahdollista virettään maalin edessä. Sekä Salah että Mané pääsivät kumpikin yrittämään maalintekoa hyviltä tonteilta, mutta Fulhamin espanjalaismaalivahti Sergio Rico venyi maalillansa upeisiin torjuntoihin.

Myös Fulham onnistui pelästyttämään kotijoukkueen puolustuksen muutamaan otteeseen. Ryan Sessegnon ampaisi tiensä läpiajoon Aleksandar Mitrovićin syötöstä, mutta nuori englantilaislaituri laukoi pallon kuitenkin ohitse maalin.

Ensimmäinen jakso näytti tulevan päätökseen ilman osumia, kunnes Liverpool käänsi Mitrovićin paitsiomaalin eduksensa nopealla vastahyökkäyksellä kolme minuuttia ennen puoliaikavihellystä.

Fulhamin serbialaishyökkääjä puski pallon Alissonin ohitse ja ehti jo lähteä tuulettamaan maaliansa kentän kulmalle. Avustavan erotuomarin lippu oli kuitenkin pystyssä, ja kotijoukkue reagoi nopeasti. Fulhamin pelaajat eivät pysyneet enää liverpoolilaisten perässä, kun Trent Alexander-Arnold lähetti Salahin pitkällä pystysyötöllä läpiajoon. Egyptiläinen viimeisteli pallon viileästi Ricon jalkojen vierestä maaliin, ja Liverpool oli viimein johdossa. Salah on tehnyt tämän kauden Valioliigassa nyt kuusi maalia 12 ottelussa.

Fulham ei ehtinyt metsästämään tasoitusosumaa enää ensimmäisen jakson aikana, kun tuomari puhalsi puolaikavihellyksensä pian avausmaalin jälkeen. Lontoolaisjoukkue saattoi tauon aikana kuitenkin nähdä hidastukset hylätystä maalistaan, joka osoittautuikin tuomarivirheeksi. Hidastukset näyttivät Mitrovićin olleen juuri ja juuri puolustuslinjan oikealla puolen, kun Tom Cairney lähetti keskityksensä hyökkääjää kohden.

@FulhamFC
Replays seem to show that Mitro was onside. Wicked 🙄

@FulhamFC
41' Horrible minute. Mitro has the ball in the net but just strayed offside from @ThomasCairney's cross. Liverpool then counter and take the lead through Salah.

#LIVFUL [1-0]

Toisella puoliajalla Liverpool jatkoi pallollista dominointiaan ja vaarallisten tilanteiden luomista. Ottelu olikin pian jo 2-0 punapaidoille, kun Xherdan Shaqiri ohjasi Andrew Robertsonin kauniin keskityksen maaliin taidokkaasti sisään. Skottipuolustaja on syöttänyt jo viisi maalia tällä kaudella, kun kaikki kilpailut otetaan huomioon.

Tilanne näytti kotijoukkueen osalta erittäin hyvältä. Pallonhallinta oli tunnin pelin jälkeen jopa 81-prosenttisesti heidän puolellaan, eikä Fulhamilla tuntunut olevan mitään asiaa Liverpoolin kenttäpuoliskolle.

Liverpool otti aina vain vähemmän riskejä voiton näyttäessä varmistuneelta. Tuomari vihelsi ottelun päättyneeksi ja liverpoolilaiset marssivat kolmen pisteen avulla sarjataulukon kärkeen – ainakin hetkellisesti. Fulham sen sijaan on seitsemännen peräkkäisen tappionsa myötä yhä tukalammassa tilanteessa pinon pohjalla.