Liverpool on kuin onkin hävinnyt Valioliigan mestaruustaiston Manchester Citylle.

Ottaen huomioon, miten seura johti sarjataulukkoa parhaimmillaan seitsemän pisteen voimin, ei mestaruuden menettämisestä voi Liverpool syyttää ketään muuta kuin itseään.

Useat tilastot kuitenkin osoittavat, ettei Liverpoolin valioliigakausi ollut huono, vaan pikemminkin paras koko seuran historiassa – ainakin pistemäärän valossa.

Kenties ennätyskausi osui kuitenkin vain väärälle kaudella, nimittäin kaudelle jolloin Manchester City oli yhä Liverpoolia parempi.

Viimeisen 27 kauden aikana Liverpool olisi voittanut mestaruuden 25 kertaa, jos he olisivat yltäneet silloin tämän kauden pistesaldoonsa (97). Kyseinen pistemäärä ei olisi riittänyt mestaruuteen ainoastaan viimeisen kahden kauden aikana.

Sky Sports Statto

@SkySportsStatto
Liverpool’s final points total of 9️⃣7️⃣ would have won the PL in 25 of the 27 seasons since the competition started.

The only totals higher have been by Man City in the last 2️⃣ seasons (100 last season & 98 this season)

Liverpoolista tuli myös tämän kauden myötä Valioliigahistorian ainut joukkue, joka ei ole onnistunut voittamaan mestaruutta 97 pisteen voimin, tai vain yhden tappion jälkeen.

OptaJoe

@OptaJoe
1 - Liverpool became the first team in top-flight history to win as many as 30 games and 97 points in a season and not win the title. Additionally, no side has ever previously lost just one game in a top-flight season and not won the title. Margins.

Liverpoolista tuli tällä kaudella myös Euroopan TOP5-sarjojen parhaiten suoritunut toiseksi sijoittunut joukkue, päihittäen 96 pistettä kaudella 2009/10 keränneen Real Madridin, joka hävisi La Ligan mestaruustaiston Pep Guardiolan Barcelonalle.

Liverpool päästi valioliigakauden aikana myös vähiten maaleja kaikista joukkueista (22), kärsien myös vähiten tappioita (1). Liverpool-pelaajat palkittiin myös Kultaisella kengällä ja Kultaisella hanskalla kauden päätteeksi.

Squawka

@Squawka

Squawka

@Squawka
Liverpool are officially the greatest second-placed team in the history of Europe’s top five leagues.

Their 97 points in 2018-19 beats Real Madrid’s 96 from 2009-10.

Both beaten by Pep.
Liverpool in the Premier League this season:

• Fewest defeats (1)
• Fewest goals conceded (22)
• Two Golden Boot winners
• Golden Glove winner

The greatest ever runners-up. 🥈

Tilastot osoittavat, että Liverpool on epäonnekas jäädessään ilman Valioliigan mestaruutta. Ne myös vahvistavat sen, kuinka äärimmäisen hyvin Manchester City suoriutui tälläkin kaudella.

Lue lisää: