Liverpool on voittanut Englannin pääsarjatason voittopytyn 18 kertaa, mutta edellisen kerran Anfieldilla on nosteltu pyttyä 30 vuotta sitten.

Viime kaudella se odotettu nostelu oli lähellä, mutta Liverpool hyytyi loppukirissä ja Manchester City nappasi mestaruuden pisteen erolla. Tällä kaudella Liverpoolin meno ei ole osoittanut hyytymisen merkkejä.

Liverpool johtaa Valioliigaa peräti 13 pisteellä, ja se on pelannut kaksi ottelua sarjakakkosta Cityä vähemmän. Maukas tilanne onkin johtanut siihen, että Liverpoolin kannattajat ovat alkaneet lauleskelemaan katsomossa jo mestaruushymnejä.

– Nuoremmat kannattajat ne lauleskelee ja tuulettelee, mutta veikkaan, että ne ketkä ovat odottaneet sen 30 vuotta, ei ne vielä kauheasti lauleskele. Siellä on vielä se pieni pelko puserossa, että mitä sitten. Minä olen odottanut sen 30 vuotta, enkä vielä lauleskele. Ehkä vähän hyräilen ja senkin yksinään vessassa, ettei kukaan kuule, Mika Kottila kertoo naurahtaen Valioliiga.comille.

Hyräily voi pian muuttua täyteen ääneen laulamiseksi, sillä Liverpoolin peli on ollut todella vakuuttavaa. Takana on 13 ottelun voittoputki Valioliigassa ja seitsemään peliin Liverpoolille ei ole tehty maaliakaan.

– Onhan se fantastista millä tavalla ne tulee laajalla rintamalla. Kenttätasapaino ei ole aina täydellinen, mutta keskustan puolustaminen on maagista. Punaiset elää hienoa hetkeä. Kiva katsoa sitä rohkeaa pelaamista, Kottila toteaa.

Liverpool koettaa kasvattaa voittoputkensa pituutta torstaina, kun se kohtaa vieraskentällä kauden positiivisiin yllättäjiin lukeutuvan Wolverhamptonin.

Wolverhamton-Liverpool torstaina klo 22.00. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.