Liverpoolin ikimuistoisesta Mestarien liigan voitosta tulee tänään maanantaina kuluneeksi tasan 15 vuotta.

Liverpool kukisti Milanin 25.5.2005 Istanbulissa pelatussa loppuottelussa – oltuaan vielä tauolla kolmen maalin tappioasemassa. Steven Gerrard, Vladimír Šmicer ja Xabi Alonso nostivat punapaidat tasoihin, ja Liverpool vei lopulta voiton rangaistuspotkukilpailussa.

Seuraikoni Jamie Carragher luuti ottelussa täydet minuutit Sami Hyypiän toppariparina. Hänestä tuntuu siltä kuin finaalista olisi vieläkin kauemmin aikaa.

– Niin paljon on tapahtunut sen jälkeen. Se viehätti minua nuorempana, kun luin Echoa ja näin vuoden 1977 joukkueen kokoontuvan yhteen 25 vuoden jälkeen, Carragher kertoo.

– Silloin 25 vuotta tuntui hirveän pitkältä ajalta. Ja nyt olemme yli puolessavälissä sitä. Mutta mitä enemmän sitä ajattelee, ymmärtää, että kaikki menee yhdessä hujauksessa.

Carragherin on vaikea unohtaa Istanbulin tapahtumia, sillä häntä muistutetaan niistä jatkuvasti.

– Vaikka menisin kesällä lomalle – hotelliin, baariin tai ravintolaan jossakin päin Eurooppaa, ja joku huomaa minut tai saa selville henkilöllisyyteni, ensimmäinen keskustelussa esiin nouseva asia on Istanbul, mies toteaa.

– Istanbulista tekee niin erityisen tapa, jolla me voitimme sen. Se vaikutti Liverpoolin faneihin enemmän kuin kehenkään muuhun, mutta kyseessä on peli, joka muistetaan ympäri maailmaa. Se merkitsee ihmisille jotakin. Sellaisia loppuotteluja ei yksinkertaisesti tule.

Liverpool oli tuolloin selviytynyt loppuotteluun ensimmäistä kertaa 20 vuoteen. Carragher myöntää, että nouseminen voittoon oli ihme.

– Tiesimme ennen peliä, että Milan oli meitä paljon parempi. Se ei kuitenkaan merkinnyt sitä, ettemmekö voisi voittaa.

Carragher nauraa, että jopa Evertonin nykyinen manageri Carlo Ancelotti nosti aiheen heti esiin kaksikon keskustellessa nimityksen jälkeen.

– Te ryöstitte pokaalin meiltä! Milan-legenda murjaisi Carragherin mukaan.

Lähde: Liverpool Echo