Louis van Gaal valmensi Manchester Unitedia kahden kauden ajan vuosina 2014-16.

Kokenut hollantilaisluotsi voitti seuran peräsimessä kertaalleen FA Cupin, mutta sai voitetun finaalin jälkeen potkut. Sittemmin 68-vuotias van Gaal on jo lopettanut valmentajauransa. Pesti Manchester Unitedissa jäi uran viimeiseksi.

Van Gaal kritisoi Voetbal Internationalin haastattelussa Manchester Unitedin seurajohtoa. Van Gaal ei saanut sanojensa mukaan ainuttakaan haluamaansa pelaajaa, vaikka oli kertonut seurajohdolle tekevänsä nuorennusleikkauksen.

– Manchester Unitedilla ei ollut riittävästi taitoa ja laatua voittaakseen mestaruuden ja heillä oli liian vanha joukkue, jossa oli kymmenen yli 30-vuotiasta pelaajaa ja viisi yli 35-vuotiasta. Joten kerroin seurajohdolle tekeväni nuorennusleikkauksen ja sanoin, ketkä pelaajat haluan. En saanut heistä ainuttakaan, van Gaal päivitteli.

– Silloin joudut aloittamaan erilaisista lähtökohdista ja se on valmentajalle haastavaa. Sitä ei odottaisi maailman rikkaimmalta seuralta. Käytät 600 miljoonaa puntaa pelaajiin, mutta et osta ainuttakaan pelaajaa, jota oikeasti tarvitset. Sinun pitäisi hankkia ykkösvaihtoehtosi, ei seitsemättä.