Manchester City ja Schalke iskevät tiistaina yhteen Mestarien liigan ensimmäisellä jatkokierroksella.

City vei ensimmäisen osan Saksassa niukasti luvuin 3–2, vaikka vieraiden toppari Nicolás Otamendi näki punaista 68. minuutilla. City nousi vajaalla maalin takaa voittoon.

Taivaansinisten manageri Pep Guardiola näki kamppailun alla, että City on edelleen ”teinipoika” maanosan ykköskilpailussa. Seuran kunnianhimoiset omistajat vaativat menestystä Euroopassa. City vei viime kaudella Valioliigan näytöstyyliin ja johtaa kotimaan sarjaa tällä hetkellä pisteellä.

Schalke on sen sijaan kriisissä. Päävalmentaja Domenico Tedesco on saanut kaksi ottelua aikaa pelastaa työpaikkansa. Schalke kamppailee säilymisestä Bundesliigassa. Seuran urheilupomo Jochen Schneider on valmis pikaisiin toimiin, jos konttaus jatkuu.

Tiedot kertoivat, että hyökkääjä Mark Uth ja keskikenttäpelaaja Amine Harit on jätetty kotiin ”kurinpidollisten syiden vuoksi”. Tärkeä keskikenttäpelaaja Daniel Caligiuri puuttuu niin ikään vieraiden porukasta.

Isäntien jalkavaivaiset puolustajat Aymeric Laporte ja John Stones saattavat palata kokoonpanoon. Pannojaan kärsivät Otamendi ja Fernandinho puuttuvat sen sijaan vahvuudesta. Kevin De Bruyne ja Sergio Agüero yrittävät toipua pelikuntoon.

BBC kertoi ennakossaan, että City etenee jatkoon peräti 98 prosentin todennäköisyydellä. Tämä luku perustuu Gracenoten analyysiin.

Guardiola luottanee muotoon 4–3–3. Schalke saattaa lähteä liikkeelle viiden pelaajan alakerralla. Guardiola on käyttänyt alhaalle valuvia pakkoja vastaan toisinaan valetopparia. Tämä tarkoittaa sitä, että toinen keskuspuolustajista nousee keskikentän pohjalle, kun City pitää palloa.

Tottenham ja Manchester United jatkoivat viime viikolla Mestarien liigan puolivälieriin. Manchester City voi tehdä heille seuraa. Bayern München ja Liverpool kohtaavat huomenna Saksassa.

C More lähettää ottelun.