Manchester Unitedia ei nähdä Mestarien liigan välierissä. Asia varmistui tiistaina, kun Barcelona nappasi kotonaan helpon 3–0-voiton ja vei otteluparin nimiinsä yhteismaalein 4–0.

Barcelonan kippari Lionel Messi rokotti Unitedia kahdesta puolustusvirheestä, ja kolmannesta maalista vastasi Philippe Coutinho. Pirteästä alusta huolimatta vierasjoukkueen hampaaton esitys osoitti, että Euroopan huipulle on vielä pitkä matka.

Katalonialaiset ovat nyt pelanneet peräti 31 Mestarien liigan kotiottelua perätysten ilman tappiota.

Edellisellä kierroksella United venyi huikeaan voittoon Pariisissa. Mikäli sama olisi toistunut Camp Noulla, palkintona olisi voinut olla mehukas välieräkohtaaminen Liverpoolin kanssa.

PSG:tä vastaan United sai salama-alun ja oli nytkin lähellä maalintekoa jo puolen minuutin pelin jälkeen. Marcus Rashford karkasi paitsion rajamailta tekopaikkaan ja laukoi pallon kärkipotkulla ylärimaan.

Seuraava paikka pelattiin heti perään Scott McTominaylle, mutta tämäkään ei onnistunut tekemään tärkeätä vierasmaalia. Sen jälkeen Barcelona otti komennon.

Ensin Ivan Rakitić meni nurin Fredin käsittelyssä, ja erotuomari näytti palloa pilkulle. Videotarkastuksen jälkeen hän oli kuitenkin sitä mieltä, ettei tilanne ollutkaan rangaistuspotkun arvoinen.

Messi aloitti maalinteon vartin kohdalla. Hän ryösti pallon huolimattomasti pelanneelta Ashley Youngilta ja sijoitti pallon tarkasti takanurkkaan ohi voimattoman David de Gean.

Gary Lineker

@GaryLineker
The incomparable Messi gives @FCBarcelona the lead. The nutmeg alone was exquisite, the finish sublime. Nobody else can do this shit.

Argentiinalainen iski toistamiseen neljä minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa de Gea sortui karmeaan virheeseen, kun hän päästi Messin heppoisen kudin kainalonsa alta sisään.

Isännille avautui ensimmäisellä puoliajalla paikkoja vielä lisämaaleihinkin. Niistä paras osui juuri ennen taukovihellystä Sergi Robertolle, jonka yrityksen de Gea pysäytti ilmiömäisesti.

3 - David de Gea has made three errors leading to opposition goals in all competitions this season - the only Premier League goalkeepers to have made more across all competitions in 2018-19 at club level are Asmir Begovic (5) and Jordan Pickford (4). Agonising. #FCBMUN

Barcelona hyökkäsi vaarallisesti heti toisen puoliajan alussa. Pallo pelattiin hyvin takaviistoon Messille, jonka kuti kimposi puolustajan kautta ohi maalin.

Kolmas osuma nähtiin tunnin kohdalla. Asialla oli Coutinho, joka päätti ampua noin 20 metrin päästä ja ohitti de Gean upeasti. Mies teki vastaavia osumia aiemmin Liverpoolin paidassa.

Messin saksipotku suuntautui ohi maalin ennen kuin Jesse Lingard pääsi ottelun lopulla yrittämään kavennusta toisessa päässä. Pallo viuhui kuitenkin hieman maalin yli.

Viimeisen paikan sai varsinaisen peliajan lopussa Unitedin vaihtomies Alexis Sánchez, jonka ohjauksen maalivahti Marc-André ter Stegen torjui erinomaisesti.