Kun Manchester United ilmoitti tammikuun siirtoikkunan loppumetreillä hankkineensa Odion Ighalon lainalle kiinalaisesta Shanghai Greenland Shenhuanista, moni suhtautui hankintaan hieman naureskellen. 30-vuotias nigerialainen on kuitenkin yllättänyt monet otteillaan. Hän on onnistunut siirron jälkeen maalinteossa keskimäärin joka 80 minuutti.

Sky Sportsin asiantuntija ja entinen huippupelaaja Paul Merson kävi läpi pelaajan tilannetta. Hänen lainasopimuksensa päättyy kesäkuun lopussa, mutta Manchester Unitedilla on käytettävissään osto-optio.

– Hän on ollut kerrassaan uskomaton saavuttuaan Old Traffordille, Merson ylisti Ighaloa.

– Tiedän, että hän ei ole pelannut vielä paljoa, mutta kun hän on tullut penkiltä sisään ja saanut peliaikaa, hän on näyttänyt todella hyvältä.

Ei kuitenkaan ole mitään takuita siitä, että Ighalo pystyisi pitämään saman tason pitkällä aikavälillä. Hänen otteensa ovat urallaan aikaisemminkin ailahdelleet paljon. Hyvästä alusta huolimatta, vakituisessa siirrossa on siis riskinsä.

– Se on hankala valinta, joka Man Unitedin tulee tehdä hänen tulevaisuutensa suhteen. Pystyykö hän esiintymään hyvin vielä ensi kaudella, jos hänelle antaa sopimuksen.

– Täytyy muistaa hänen aikansa Watfordissa. Hän saattoi ensin näyttää maailmanluokan pelaajalta ja seuraavana minuuttina hän ei saanut tehtyä maalia helposta paikasta.

Kaikesta huolimatta Merson uskoo, että Ighalo tulee jatkamaan Old Traffordilla.

– Kun katsoo hänen otteitaan siitä alkaen, kun hän on tullut seuraan, olisi vaikea päästää hänet menemään.

– Kaikki on mennyt tähän mennessä hänen kannaltaan oikein. Jos Man United tarjoaa hänelle mahdollisuuden jäädä, olisin šokissa, jos hän lähtisi pois.