Manchester United pelasi keskiviikkona 13. peräkkäisen tappiottoman ottelunsa, kun se voitti Sheffield Unitedin Valioliigassa 3-0.

Kaikista maaleista vastasi ranskalaishyökkääjä Anthony Martial, jolle hattutemppu oli hänen uransa ensimmäinen. Kyseessä oli myös Manchester Unitedin ensimmäinen hattutemppu Valioliigassa sitten Sir Alex Fergusonin aikakauden. Viimeksi kolmeen maaliin oli yltänyt Robin van Persie huhtikuussa 2013 Aston Villaa vastaan.

Ottelussa tehtiin myös toisenlaista historiaa. Valioliiga otti koronatauon jälkeisiin otteluihin käyttöön sääntömuutoksen, jonka mukaan joukkueet saavat tehdä ottelussa viisi pelaajavaihtoa. Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær sovelsi sääntöä ensimmäisenä siten, että hän käytti kaikki viisi vaihtoaan yhdellä kerralla.

Martial, Bruno Fernandes, Marcus Rashford, Paul Pogba ja Mason Greenwood tekivät 80. minuutilla tilaa Odion Ighalolle, Scott McTominaylle, Andreas Pereiralle, Daniel Jamesille ja Juan Matalle.

– Me pelasimme ajoittain fantastista jalkapalloa. Meidän olisi pitänyt pistää ottelu pakettiin jo aikaisemmin, päivitteli Solskjær ottelun jälkeen Unitedin verkkosivuilla.

Manchester United

@ManUtd
Just a few changes to note 😅

On:
@McTominay10
@JuanMata8
@Daniel_James_97
@AndrinhoPereira
@IghaloJude

Off:
@PaulPogba
@B_Fernandes8
@MarcusRashford
@MasonGreenwood
@AnthonyMartial

#MUFC #MUNSHU

– Me pelasimme todella hyvän toisen puoliskon, hallitsimme ja dominoimme sitä. Sitä tietää, että on tehnyt muutakin kuin pelannut hyvin, kun vastustaja saa vain yhden laukauksen maalia kohti koko pelissä. Me prässäsimme hyvin, syöttelimme hyvin ja juoksimme kovaa. Mutta meidän on tehtävä enemmän maaleja aikaisessa vaiheessa, jotta voimme levähtää.

Myös hattutemppusankari Martial päästi kasvoilleen harvinaisen hymyn.

– Tuntuu todella hyvältä. Tämä oli urani ensimmäinen hattutemppu, joten toivottavasti saan tehtyä niitä lisää. Olen iloinen, koska joukkueemme pelasi todella hyvin.

Sky Sports Statto

@SkySportsStatto
⚽⚽⚽ Anthony Martial has scored Man Utd’s first PL hat-trick in 263 games, spanning 7 years & 63 days, since Robin van Persie v Aston Villa in April 2013

🔴 It’s the first hat-trick of Martial’s club career, in his 284th appearance

– Haluan vain tehdä enemmän maaleja. Siitä on hyötyä joukkueelle, jos onnistun jokaisessa pelissä. Minun on jatkettava samaan malliin ja autettava joukkuetta voittamaan pelejä.

Martial on nyt Unitedin tämän kauden maalipörssin jaetulla piikkipaikalla Rashfordin kanssa kummankin iskettyä 19 osumaa, mutta ranskalaishyökkääjän mukaan heidän välillään ei ole kilpailua.

– Hän syötti tänään yhden vai kaksi osumistani, joten tärkein juttu on voitto. Minä taas yritin pedata paikkoja hänelle. Välillämme ei ole kilpailua, haluamme vain voittaa [joukkueena].