Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær määräsi 18-vuotiaan kärkipelaajan Mason Greenwoodin laukomaan rangaistuspotkun FA Cupin sunnuntain 6–0-voittopelissä Tranmerea vastaan, kertoo Manchester Evening News.

Läpimurtokautta pelaava Greenwood pyssytti vieraiden kuudennen osuman pilkulta toisen puoliajan alussa. Hän on nyt takonut tällä kaudella kaksinumeroisen maalilukeman, jos kaikki kilpailut huomioidaan.

Alun perin rangaistuspotkun laukojaksi näytti tulevan Jesse Lingard. Myös Andreas Pereira vaikutti olevan halukas asettumaan pallon taakse.

Solskjær kuitenkin kehotti Phil Jonesia kertomaan Greenwoodille, että tämän pitää napata pallo pois Lingardilta.

– Kärkipelaajan pitäisi aina yrittää ja haluta laukoa rangaistuspotkuja. Annetaan hänelle vastuuta, norjalainen sanoi pelin jälkeen.

Lingardin valikoituminen laukojaksi olisi varmasti herättänyt hilpeyttä sosiaalisessa mediassa, sillä mies on pelannut Valioliigassa jo yli vuoden ”kiikaritehoilla”. Maaleja tai maaliin johtaneita syöttöjä ei ole kertynyt ainuttakaan – tosin hän onnistui heiluttamaan verkkoa sunnuntain cup-taistossa ja yhdessä viime syksyn europelissä.

Kyseessä oli Unitedin suurin voitto sitten vuoden 2011, jolloin se murskasi Arsenalin liigakamppailussa 8–2.