Tottenhamin kausi on käynnistynyt mollivoittoisesti. Tiistaina laskeva käyrä jatkui, kun Kakkosliigassa pelaava Colchester United pudotti Spursin Englannin liigacupin kolmannella kierroksella.

Tottenhamin manageri Mauricio Pochettino oli ottelun jälkeen pettynyt omiensa suoritukseen. Pochettinon mukaan joukkuehengen rakentumisessa menee aikaa. Kesän siirtospekulaatiot esimerkiksi tähtipelaaja Christian Eriksenin ympärillä ovat vaikuttaneet joukkueeseen.

– Olemme pettyneitä. Tässä turnauksessa on kyse vain voittamisesta, ei siitä, miten pelaat. Jos et onnistu tekemään maalia 90 minuutissa, noin voi tapahtua rankkareilla.

– Elämme vaikeita aikoja, mutta jatkamme työntekoa löytääksemme ratkaisun. Nyt pitää pysyä rauhallisena. Tarvitsemme vain aikaa, Pochettino sanoi ottelun jälkeen.

Pochettino osasi aavistaa, että kauden alku tulee olemaan haastava. Toisaalta Pochettino puhui ennen kauden alkua, että hän haluaa tällä kaudella voittaa pokaalin. Ensimmäinen sauma pokaaliin katkesi heti liigacupissa.

– Puhuimme paljon harjoituskaudella. Meillä on kokemusta, ja oli tärkeää puhua tunnelmista harjoituskaudella, mutta tiesin, että tästä tulisi haastavaa.

– Kun sinulla on levoton ryhmä, se vaatii aina aikaa. Ja sen jälkeen tarvitaan aikaa, jotta voidaan toipua siitä ajasta, jonka menettää. Olemme nyt siinä tilanteessa, Pochettino jatkoi.

Tottenham on ollut vaikeuksissa myös Valioliigan puolella. Spurs on sarjassa seitsemäntenä. Saldo kuudessa ottelussa on kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota. Pochettino puhui avoimesti siitä, ettei joukkue puhalla tällä hetkellä yhteen hiileen.

– Esitykset ovat ehkä hyviä, mutta tarvitsemme henkisen yhteyden, sellaista energiaa olla yhdessä, eikä niin, että joukkueessa on eri agendoja eri pelaajilla. Tarvitsemme aikaa rakentaaksemme joukkuehenkeä.

Colchesteria vastaan Tottenhamin ongelmat olivat viimeisellä kolmanneksella. Spurs hallitsi peliä mielin määrin, mutta tehottomasti.

– Dominoimme peliä 90 minuuttia, mutta emme olleet niin aggressiivisia viimeisellä kolmanneksella kuin pitäisi olla. Aggressiivisuuden puute teki eron. He (Colchester) olivat kovia ja puolustivat.