Liverpool ja Everton iskevät yhteen lauantaina, kello 19.30 Suomen aikaa alkavassa ottelussa. Kyse on totta kai derbystä, joka jo sinänsä on aina hieman enemmän kuin joku muu valioliigapeli. Tällä kertaa muistissa on myös joukkueiden edellinen kohtaaminen, joka vei Virgil van Dijkin pois kentiltä koko kaudeksi.

– Muutamaa viikkoa sen pelin jälkeen, kun saimme diagnoosin Virgilin vammasta… sanotaan nyt niin että hyvä ettemme kohdanneet heti uudestaan silloin, Jürgen Klopp muotoili.

Lienee ainakin järjestyksenvalvojien kannalta onni onnettomuudessa, että kannattajat eivät pääse paikan päälle otteluun – sen verran kuumana tunteet olisivat saattaneet käydä. Klopp muistuttaa edellisen kommenttinsa perään, että kaunoja ei pyritä kantamaan.

– Emme me nyt ajattele menneitä, derby sinänsä on jo riittävä asia motivoimaan joukkuetta.

Lokakuisen kahinan jälkeen Liverpoolilla on ollut aikaa paikata hollantilaistopparin tonttia. Onnea siinä yrityksessä ei kuitenkaan juuri ole ollut; loukkaantumissuma ei ole antanut armoa, eikä tunnu antavan vieläkään. Fabinho on tuurannut paikoin varsin onnistuneestikin keskuspuolustuksessa, mutta nyt myös brasilialainen on pelikyvytön. Avaukseen marssinee siis tammikuun hankinta Ozan Kabak.

– Fabinho ei ole harjoitellut, eikä loukkaantumisrintamalta ole oikeastaan mitään uutisia. James Milner, Diogo Jota ja ”Fab” ovat kuntoutumassa, mutta eivät vielä valmiita.

Lähde: Sky Sport