Chelsea kärsi Mestarien liigan lohkovaiheen avausottelussaan maalin tappion Valencialle tiistai-iltana. Vaihdosta kentälle tulleella Ross Barkleylla oli paikka tasoittaa, mutta hän laukoi rangaistuspotkun ylärimasta yli.

Barkleyn lisäksi muut Chelsean pelaajat olivat halukkaita tasoitusvastuuseen. Muun muassa Willian oli todella kiinnostunut asettumaan pallon taakse pelin ratkaisuvaiheilla.

Ottelun jälkeen Barkleyn valintaa rangaistuspotkun vetäjäksi on jossiteltu. Keskikenttäpelaaja kuitenkin kertoi brittilehti The Telegraphin mukaan, että päätös oli oikea − ja että jos Chelsealle olisi tuomittu toinen rangaistuspotku, hän olisi aikonut ampua sen.

− Meillä on pukukopissa lista, jossa laukojat ovat järjestyksessä. Siinä lukee, että minä lauon, kun olen kentällä. Muuten se on Jorginhon tehtävä, Barkley sanoi.

Chelsean päävalmentaja Frank Lampard vahvisti, että Barkley toimi tilanteessa oikein ottaessaan laukaisuvastuun. Barkley totesi joukkuekavereistaan näiden lähinnä kannustaneen englantilaispelaajaa, mutta Willianin näkemys ei jätä arvailulle sijaa.

− Minä halusin laukoa, mutta hän oli varma asiasta, Willian kommentoi.