Euroopan jalkapalloliitto UEFA siirtää Mestarien liigan finaalin pois Pietarista, kertoo uutistoimisto AP.

Venäjä aloitti varhain torstaina täysimittaisen sodan Ukrainaa vastaan. Myöhemmin samana päivänä UEFA tiedotti, että sen johtoryhmä pitää perjantaina ylimääräisen kokouksen ”Venäjän ja Ukrainan välisen tilanteen kehittymisen vuoksi”.

[readmore from=Ukrainan-kriisi]

AP:n sisäpiirilähteen mukaan kokouksessa keskustellaan siitä, milloin UEFA vahvistaa siirtävänsä finaalin pois Pietarista. Timesin mukaan päätös julkistetaan jo perjantaina.

Ison-Britannian ulkoministeri Liz Truss on sanonut, että hän toivoo englantilaisten joukkueiden boikotoivan Mestarien liigan loppuottelua, jos tapahtuma järjestetään alkuperäisen suunnitelman mukaisesti Pietarissa.

Valioliigasta Mestarien liigassa ovat mukana Liverpool, Manchester City, Manchester United ja Chelsea, jonka omistaa venäläismiljardööri Roman Abramovitš. Viime vuonna Chelsea voitti Manchester Cityn kilpailun finaalissa 1-0 Kai Havertzin maalilla.

Mestarien liigan loppuottelu on suunniteltu järjestettäväksi 28. toukokuuta Pietarin 68 000 katsojaa vetävällä Gazprom Arenalla, jossa pelattin myös vuoden 2018 MM-kisojen otteluita. Gazprom on Venäjän valtion omistama energiayhtiö, joka sponsoroi Mestarien liigaa.