Newcastle otti vastoin odotuksia tiistai-iltana huipputärkeän voiton putoamistaisteluun. Harakat onnistui yllättämään kotonaan hallitsevan mestarin Manchester Cityn 2-1-numeroin.

Voitolla Newcastle kasvatti eron putoamisviivaan viiteen pisteeseen. Ratkaisun iski viimeisellä vartilla rangaistuspotkusta Matt Ritchie.

Tappion myötä Liverpool kasvattaa eron sarjakärjessä seitsemään pisteeseen, jos Leicester kaatuu keskiviikkona.

Ottelun kulku

City iski avausmaalin alle minuutissa. Raheem Sterling keskitti laidalta takatolpalle ja Martin Dubravka tuli palloa vastaan maaliilta. Keskitystä vastaanottanut David Silva liukastui, mutta ohjasi päällään pallon keskemmälle Sergio Agüerolle. Argentiinalainen tuikkasi irtopallon sisään ja vieraat olivat johdossa.

24 sekunnissa syntynyt maali oli Valioliigan tämän kauden nopein.

Newcastle tasoitti pelin toisen puoliskon 66. minuutilla. Isaac Hayden keskitti ja Salomon Rondón tykitti boksista kovan kudin Edersonin taakse.

Isännät saivat 14 minuuttia myöhemmin tilaisuuden siirtyä johtoon ansaittuaan rangaistuspotkun. Rikkeen teki Fernandinho, joka torppasi Sean Longstaffin pallonmenetyksen jälkeen maihin.

Matt Ritchie tähtäsi kohti oikeaa alanurkkaa. Ederson aavisti oikeaan, mutta pallo livahti brassin alta sisään.

Newcastlen johto piti loppuun saakka ja St James Parkilla päästiin juhlimaan jättiläisen kaatoa 2-1-lukemin.

Manchester United pelastui viime hetkillä tappiolta

Old Traffordilla Manchester Unitedin pitkä voittoputki tuli päätökseensä. Burnley kadotti kahden maalin johtonsa loppuhetkillä, mutta onnistui repimään vieraskentältä pisteen 2-2-tasalukemiin päättyneestä kamppailusta.

United oli voittanut kuusi ensimmäistä otteluaan Ole Gunnar Solksjaerin alaisuudessa. Avaustappiolta norjalainen vielä välttyi.

Burnley iski johtoon 66. minuutin kohdalla. Jack Cork riisti pallon helposti United-puolustukselta ja löysi syötöllään keskeltä Ashley Barnesin. Barnes sijoitti pelivälineen vaivattomasti ohi De Gean.

Viimeisen kympin alkuun vieraiden etumatka kasvoi Chris Woodin tuplattua numerot puskumaalillaan. Keskityksen tarjosi Ashley Westwood.

Ottelu ei suinkaan ratkennut tähän. 87. minuutilla Paul Pogba toi rangaistuspotkullaan Unitedin maalin päähän ja toivo eli taas.

Kavennuksesta lisää virtaa saanut United puursi vielä lisäajalla tasoituksen, kun Victor Lindelöf tuikkasi ruuhkasta paluupallon verkkoihin.

Valioliiga tiistaina 29.1.2019

Arsenal-Cardiff 2-1 (0-0)
66′ Pierre-Emerick Aubameyang Rp 1-0
83′ Alexandre Lacazette 2-0
90+3′ Nathan Mendez-Laing 2-1

Fulham-Brighton 4-2 (0-2)
3′ Glenn Murray 0-1
17′ Murray 0-2
47′ Calum Chambers 1-2
58′ Aleksandar Mitrovic 2-2
74′ Mitrovic 3-2
79′ Luciano Vietto 4-2

Huddersfield-Everton 0-1 (0-1)
3′ Richarlison 0-1
66′ Lucas Digne, ulosajo

Wolves-West Ham 3-0 (0-0)
66′ Roman Saiss 1-0
80′ Raúl Jimenez 2-0
86′ Raúl Jimenez 3-0

Manchester United-Burnley 2-2 (0-0)
51′ Ashley Barnes 0-1
81′ Chris Wood 0-2
87′ Paul Pogba Rp 1-2
90+2′ Victor Lindelöf 2-2

Newcastle-Manchester City 2-1 (0-1)
1′ Sergio Agüero 0-1
66′ Salomon Rondon 1-1
80′ Matt Ritchie Rp 2-1