Leeds United katkasi Aston Villan täydellisen alun valioliigakaudelle 2020-21 perjantai-iltana.

Patrick Bamfordin toisen puoliajan hattutemppu riitti upottamaan Dean Smithin miehistön lukemin 3-0, kun valioliigakauden kuudes ottelukierros potkaistiin käyntiin Villa Parkilla.

Leeds United

@LUFC
🙌 WHAT. A. PERFORMANCE.

Leeds aloitti kamppailun pirteämmin. Aston Villa oli hätää kärsimässä ottelun ensimmäisen kymmenminuuttisen, mutta löysi lopulta tiensä mukaan peliin.

Jack Grealish kävi avausjaksolla lähimpänä maalintekoa, kun hänen laukauksensa ohitti jo maalivahti Illan Meslierin. Leeds-kippari Luke Ayling ehti kuitenkin yrityksen tielle ja pelasti vieraat maaliviivalta.

Toisella jaksolla Villan tuhlailu jatkui ja Leeds löysi maalijyvänsä. Bamford avasi kamppailun maalihanat pelin 55. minuutilla, kun hän ohjasi Emiliano Martínezin torjuman laukauksen lähietäisyydeltä sisään. 1-0.

3 - Patrick Bamford is only the second player to score in each of Leeds United's opening three away games in a top-flight league season, after Gordon Hodgson in 1937-38. Magic.

Englantilaiskärki latoi lisää lunta tupaan noin kymmentä minuuttia myöhemmin, kun Villa-puolustus antoi Bamfordille tilaa kääntyä rangaistusalueen reunalla. Leeds-hyökkääjä antoi palaa ja tykitti pallon komeasti oikeaan yläkulmaan. 2-0.

Bamford viimeisteli komean hattutemppunsa ottelun 74. minuutilla. Helder Costa syötti pallon entiselle Chelsea-kärjelle rangaistusalueen sisällä, eikä Villan puolustajat osanneet tälläkään kertaa pysäyttää hänen etenemistään. Bamford kiitti tilasta ja ampui tällä kertaa vasempaan yläkulmaan. 3-0.

Patrick Bamford is the first Leeds United player to score a Premier League hat-trick for SEVENTEEN years. 🎩

Ottelu päättyi näihin lukemiin ja Aston Villan ensimmäinen tappio oli sinetöity. Marcelo Bielsan Leeds nousee kauden kolmannella voitollaan hetkellisesti sarjataulukon kolmannelle sijalle kymmeneen pisteeseen.