Manchester Unitedin toppari Phil Jones on tänään, keskiviikkona, ensimmäistä kertaa mukana edustusjoukkueen kokoonpanossa 20 kuukauteen.

Jones, 29, pelasi viimeksi Unitedin ykkösmiehistön kanssa tammikuussa 2020 FA Cupin neljännellä kierroksella Tranmereä vastaan. Tänään United kohtaa West Hamin liigacupin kolmannella kierroksella.

Englannin A-maajoukkueessa 27 kertaa esiintynyt Jones on kamppaillut vaikean polvivamman takana. Hän kävi leikkauksessa 13 kuukautta sitten, mutta koronapandemiasta johtuneet matkustusrajoitukset ovat vaikeuttaneet hänen kuntoutusprosessiaan.

– Olen niin iloinen Philin puolesta, kommentoi Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær MUTV:lle.

– Hän on pelannut kaksi täyttä ottelua alle 23-vuotiaiden kanssa ja hän on pelannut joitain minuutteja suljettujen ovien takana, eikä hänen polvessaan ole tuntunut mitään. Hän on paiskinut todella kovaa töitä.

Jones on joutunut useiden kannattajien silmätikuksi pelaamattomuutensa vuoksi ja monet ovat kyseenalaistaneet hänen paikkansa seurassa Jonesin solmittua toissa vuonna jatkosopimuksen.

[readmore from=Phil-Jones]

Myös Jonesin entinen joukkuekaveri Rio Ferdinand sanoi kesällä, että hänestä Jones vain vie Unitedissa paikan nuoremmalta pelaajalta. Ferdinand pyysi lausuntoaan anteeksi Solskjærin tuomittua hänen sanomisensa, eikä Joneskaan arvostanut entisen kollegansa kommentteja.

– Olen jakanut pukukopin Rion kanssa, hän on mahtava ammatitlainen. Rakastin hänen kanssa pelaamista. Hän on mahtava jätkä, jolla on hyvä huumorintaju. Opin häneltä niin paljon, kommentoi Jones Talksportin mukaan.

– Mutta hänen kommenttinsa ei ollut hyvä. Ei todellakaan. Minä en ole riitojen ja väittelyn perään. Jos hän ei tiennyt, niin hän ei tiennyt.

Jones painotti, että menneet kuukaudet ovat olleet hänelle vaikeita myös henkisesti. Uran lopettaminenkin kävi mielessä.

– Kävin helvetissä ja tulin takaisin. Minulla oli hieman vaikeuksia polveni kanssa, ja koronasulun jälkeen tuli hetki, jolloin ajattelin, että ”nyt riittää”.

– Pidin itseni loistavassa kunnossa koronasulun aikana ja tulin takaisin. Mutta muistan, kuinka treenasin harjoituskeskuksessa ja menin sanomaan lääkärille, että ”nyt riittää”.

– Minusta ei luultavasti ikinä ole tuntunut niin huonolta jalkapalloilijana, henkilönä tai ihmisenä.