Sir Alex Ferguson on avannut pelaajapolitiikkansa kriteereitä. Manchester Unitedin managerilegenda paljasti etsineensä jokaisesta pelaajista tiettyjä ominaisuuksia.

Fergusonin aikaisen Unitedin suurimpiin värväyksiin kuuluivat muun muassa Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo, Roy Keane ja Eric Cantona.

– Jotkut pelaajat olivat luonnostaan jalkapalloilijoita luonnollisilla kyvyillä. Oli myös toisenlaisia pelaajia, jotka jakoivat minun päättäväisyyteni. He eivät olleet kyvyiltään parhaita pelaaja, mutta he tekivät itsestään niitä. Heillä oli sitä jotakin sisällään, Ferguson sanoi Unitedin verkkosivuilla.

– Minä luotan vaistoihini. Minulla on hyvät vaistot seuraamistani pelaajista, kenet haluan ostaa joukkueeseeni.

– Löysin seuratessani kykyjä, jotka näyttivät Manchester Unitedin, Aberdeenin tai St Mirrenin pelaajilta. Vaistoni oli todella tärkeässä roolissa myös kun valitsin kokoonpanoani. En sanoisi siinä oli kyse intuitiosta.

79-vuotias Ferguson vietti 27 vuotta Manchester Unitedin peräsimessä. Skotti johdatti seuran 13 valioliigamestaruuteen, kahteen Mestarien liigan voittoon, viiteen FA Cupin voittoon, neljään Liigacupiin ja yhteen seurajoukkueiden MM-kultaan.

Fergusonin taival Unitedissa päättyi kauden 2012-13 jälkeen eläköitymiseen.