Tottenhamin päävalmentaja José Mourinho on kiistänyt, että hän olisi ajautunut välirikkoon keskikenttäpelaajansa Tanguy Ndombélén kanssa.

Ranskalaisesta Ndombélésta, 23, tuli viime kesänä Tottenhamin historian ennätyshankinta, kun hän siirtyi Lontooseen kotimaansa suurseurasta Lyonista 60 miljoonalla eurolla. Hänen debyyttikautensa Spursissa on kuitenkin ollut pettymys.

Tiistaina Ndombélé oli toista kertaa putkeen käyttämätön vaihtopelaaja, kun Tottenham voitti West Hamin Valioliigassa 2-0. Hän on pelannut Mourinhon alaisuudessa vain yhden ottelun alusta loppuun, ja portugalilaisluotsi on kritisoinut häntä myös julkisuudessa.

Ranskalaismediassa uutisoitiin aiemmin tällä viikolla, että Ndombélén ja Mourinhon välit ovat huonommassa kunnossa kuin koskaan. TF1:n mukaan Ndombélé on ilmoittanut Mourinholle, ettei halua enää pelata hänen alaisuudessaan. Väitetysti he eivät enää edes puhu suoraan toisilleen.

Mourinho kiisti väitteet tiistain ottelun jälkeen ja selitti Ndombélén penkkikomennuksen johtuneen täysin taktisista syistä.

– Penkillä olivat Tanguy, Ryan (Sessegnon), Toby (Alderweireld), Jan (Vertonghen). Kuka muu? Gedson (Fernandes). Eikä kukaan heistä pelannut. Sellaista jalkapallo on, sanoi Mourinho Goalin mukaan.

– Nyt kun saa tehdä viisi vaihtoa, niin osa ihmisistä ehkä ajattelee, että ne kaikki on pakko tehdä. Niitä ei ole pakko tehdä, mutta siihen on mahdollisuus.

– Kyse ei ole pelkästään hänestä [Ndombélésta], yritän tehdä parhaani joukkueen eteen. En voi laittaa avauskokoonpanoon 12 tai 13 pelaajaa.

– Välillä pyydän anteeksi pelaajiltani, jotka eivät ole ykkösvaihtoehtojani, koska minusta tuntuu, että he ansaitsevat harjoituksissa tekemästään työstään enemmän kuin minä annan, mutta minun on tehtävä työni parhaan mukaan ja näissä kahdessa ottelussa minusta tuntui, etten tarvinnut häntä.