Newcastlen päävalmentajan tehtävästä tällä viikolla vapautetun Steve Brucen kommentit ovat herättäneet paljon keskustelua.

60-vuotias Bruce oli pitkään fanien hampaissa ja sai jatkuvasti kritiikkiä. Kokenut englantilaisluotsi jopa harkitsee valmennusuran lopettavasti, koska negatiivinen palaute on vaikuttanut myös hänen perheeseensä.

– Luulen, että tämä jää viimeiseksi työkseni. Kyse ei ole vain minusta; se (kriitiikki) on vaikuttanut koko perheeseeni, koska he ovat kaikki Tynesiden alueelta kotoisin, enkä voi jättää sitä huomiotta, Bruce sanoi.

Brentfordin päävalmentajana vuodesta 2018 lähtien toiminut Thomas Frank on ainakin toistaiseksi välttynyt kritiikiltä. Arvostettu tanskalaisluotsi nosti Brentfordin viime kauden päätteeksi Valioliigaan, jossa kausi on alkanut yli odotusten.

Frank kuitenkin kertoo, että mikäli hän jossain kohtaa valmennusuraansa joutuu jatkuvan kritiikin kohteeksi, saattaa hän jopa lopettaa valmennushommat.

[readmore from=Steve-Bruce]

– Tänä päivänä on niin helppoa arvostella manageria. Nykyaikana se on osa työtä, että saat kritiikkiä, jos asiat eivät mene halutulla tavalla, Frank kertoo.

– Sen takia joskus ajattelen: ”onko se todella sen arvoista?”. Rakastan ihmisten kanssa työskentelyä, rakastan työskentelyä jalkapallon parissa. Minulla on ollut urallani etuoikeus työskennellä hyvien ihmisten kanssa. Jalkapallo on tärkeää, se merkitsee niin monia asioita niin monille ihmisille. Mutta elämässä on niin paljon muuta, mikä on paljon tärkeämpää.

– Minulle perhe ja ystävät merkitsevät paljon. He ovat minulle paljon tärkeämpiä kuin työ, jota teen nyt. Joten olen vakuuttunut siitä, että tekisin jotain muuta [työtä], jos saisin jatkuvaa kritiikkiä joka vaikuttaisi myös heihin.