Norwich Cityn Timm Klose kärsii tällä hetkellä polvivammasta, joka pitää hänet sivussa ehkä maaliskuulle. 31-vuotias toppari elää siis tietyllä tapaa melko rajua aikaa. Se ei ole kuitenkaan mitään verrattuna niihin elämänkuoppiin, joissa mies on aiemmin käynyt.

Klosen omien sanojensa mukaan hänellä on hyvä perhetausta, eikä perhe koskaan elänyt missän taloudellisessa niukkuudessa. Lähtökohdat olivat siis periaatteessa hyvät, mutta Klose ei pitkään tiennyt, mitä tehdä omalla elämällä.

– Päädyin alkoholin pariin, Klose sanoi Norwich Cityn videoimassa keskustelutilaisuudessa.

– Aloin juoda alkoholia, kun olin 13. Kaikki kaverini olivat minua vanhempia. He joivat, polttivat ja kaikkea sellaista.

– Halusin aina jalkapalloilijaksi, mutta olin FC Baselin juniorijoukkueessa… Lukuvuoden lopussa oli vaikeuksia koulussa. Minut potkittiin ulos kolmesta koulusta, ja olin melkein koko ajan kännissä. Koululomilla menin vain polttelemaan.

Klose kertoi silloiselle valmentajalleen, että hän aikoo lopettaa jalkapallon.

– Silloin ajattelin, että olen vapaa, mutta pian tajusin valuvani jälleen siihen mustaan aukkoon. Aloin taas juoda ja tupakoin entistä enemmän.

– Yhtenä yönä olin saada sydänkohtauksen. Päädyin jollekin puistonpenkille lähelle jotain järveä. En tiedä missä olin. Olin yksin ja myös heräsin aamulla yksin. Olin vielä vähän humalassa ja silloin ajattelin, että nyt on oikeasti ryhdistäydyttävä.

Klose ei puhunut ongelmistaan kenellekään, ei edes nykyiselle vaimolleen, jonka hän tapasi ollessaan 16. Sen sijaan Klose kävi harjoituksissa, tuli kotiin, pelasi Fifaa aamuyöhön saakka, nukkui pari tuntia ja lähti taas harjoituksiin.

Lopulta Klose tapasi valmentajan, joka tuki hänen mielenterveyttään.

– On hyväksi jutella neutraalin ihmisen kanssa. Sellaisen, joka ei tuomitse muttei myöskään sano, että ”kaikki kääntyy parhain päin”.

Nyt Klose siis kärsii polvivammasta. Se sai miehen muistelemaan.

– Se toi mieleeni niin paljon pahoja muistoja. Sitä miettii, että on jo 31, ja uusia nuoria pelaajia nousee jatkuvasti ylös. Sitä ajattelee, että ”oliko tämä tässä”.

Klose ei enää käytä alkoholia tai tupakoi. Välillä peliesityksetkin saavat kuitenkin edelleen mielen järkkymään. Saksalaispuolustaja muistaa erään tappion Norwichin paidassa.

– Tein virheen 90. minuutilla, ja hävisimme pelin 1-2. Kävelin pois kentältä ja mietin: ”Pidä itsesi kasassa. Kun olet yksin, voit purskahtaa itkuun.”

– Sain pidettyä itseni kasassa, ja sitten näin isäni. Hän seisoskeli katsomossa ja odotti minua.

– Kävelin isäni luo ja tunne oli niin voimakas. Isä ei sanonut mitään, hän vain otti minut halaukseen. Aloin itkeä niin paljon.

Nykyinen polvivamma on paha, mutta tässä kohtaa muutaman kuukauden sairausloma on vain muutaman kuukauden sairausloma.

– Olen nähnyt kaiken jalkapallossa. Joskus tällaista käy. Se on vain hyväksyttävä ja jatkettava eteenpäin.