Sunnuntai-iltapäivän ratoksi pelattiin Valioliigaa Brightonin upeassa rantakaupungissa, jonne oli matkustanut kriisijoukkue Arsenal. Vuodesta 1935 alkaen kirjatuissa joukkueitten välisissä otteluissa Brighton otti nyt neljännen voittonsa, lukemin 2-1.

Arsène Wenger oli tehnyt muutoksia avauskokoonpanoonsa, merkittävimpänänä Héctor Bellerínin pudottaminen ensi kertaa koko liigakaudella penkin puolelle. Oikeana puolustajana aloitti Calum Chambers. Hyvää jaksoa pelaava kotijoukkue taas juoksi Amex Stadiumille tutulla miehistöllä.

Brighton & Hove Albion

@OfficialBHAFC
🔢 Here's how Albion line up for today's @premierleague match against @Arsenal at the Amex Stadium. #BHAARS

No changes to the starting line-up that beat @SwansOfficial last weekend.

#BHAFC 🔵⚪️

Hyvä jakso näytti jatkuvan myös tänään, kun Brighton siirtyi johtoon kahdeksannella peliminuutilla. Arsenalin puolustaminen kulmapotkun jälkitilanteessa oli katastrofaalisen huonoa, eikä vähiten Petr Cechin osalta. Toppari Lewis Dunk sai kunnian pamauttaa pallon verkon perukoille. Kyseessä oli kotijoukkueen ensimmäinen tilanne ottelussa.

WhoScored.com

@WhoScored
Lewis Dunk has the ball in the net for the fifth time in the Premier League this season, but it's his first goal at the right end.

Brighton 1-0 Arsenal ('10)

Follow the action live - whoscored.com/Matches/119033… #BHAARS

11 - Arsenal are now 11 Premier League games without a clean sheet, their longest run since February 2002 (also 11). Disastrous.

20. minuutilla Alex Iwobi tarjosi isännille toista maalia, purkamalla pallon lähellä omaa rangaistusaluettaan suoraan Anthony Knockaertille. Cechin vastaantulo piti numerot ennallaan.

Brightonin viidennestä kulmapotkusta oli Shane Duffyn vuoro jäädä vapaaksi, irlantilaisen pusku vähän yli maalin.

⚽- vs. Brighton

2-0-numerot syntyivät Glenn Murrayn päästä, kahden Arsenal-puolustajan välistä. Upean keskityksen tarjoili Pascal Gross.

Arsenal teki kaikkien odotusten vastaisesti kavennusosuman juuri ennen taukoa. Tällä kertaa kaaoksessa oli Brightonin puolustus, joka ensin lahjoitti pallon Iwobille, eikä ehtinyt kasata rivejään ennen kuin Granit Xhaka siirsi välineen Pierre-Emerick Aubameyangille. Gabonilaisen toinen Arsenal-osuma syntyi ottelun 43. minuutilla.

Ensimmäisen lisäminuutin täyttyessä myös tasoitus oli lähellä, kun Laurent Koscielny puski pallon tolppaan. Tauolle kotijohdossa.

Brighton 2-1 Arsenal HT:

Shots: 11-4
Pass accuracy: 74%-84%
Chances created: 10-3
Possession: 33%-67%

Arsenal find themselves in a losing position thanks for goals from Murray and Dunk.

57. peliminuutilla Arsenal oli jälleen lähellä tasoitusta – Mathew Ryan teki loistotorjunnan Mesut Özilin laukaukseen. Hetkeä myöhemmin Aubameyang ohitti australialaisen, mutta ajautui liian pieneen kulmaan. Tunnin kohdalla peli oli yllättäen täysin Arsenalin hallussa, mikä näkyi myös kotijoukkueen varoituksina. Tähän saakka ottelussa lapuitta selvinnyt Albion-miehistö nappasi kaksi keltaista neljään minuuttiin.

Pian näiden jälkeen odotettiin ulosajoa Arsenalin puolelle, kun jo varoitettu Sead Kolasinac pysäytti Ezequiel Schelotton kovin ottein. Peli oli pitkään pysähdyksissä kun pakkia hoidettiin kentällä. Huolimatta tilannetta seuranneesta kalabaliikista, ei varoituksia nähty.

Arsenal haki tasoitusta ottamalla ottelun loppuhetkiksi kentälle Bellerínin sekä 18-vuotiaan Eddie Nketiahin, joka teki samalla debyyttinsä Valioliigassa. Tehoja ei kuitenkaan edes seitsemän lisäaikaminuutin kuluessa löytynyt, vaan Wengerin johtama joukkue kirjautti jo kahdeksannen tappionsa tälle kalenterivuodelle.